Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Σάρωσαν” τα βραβεία ταινίες χανιώτικων σχολείων σε διεθνή διαγωνισμό

ΕΠΤΑ (7) ΠΡΩΤΑ & ΔΕΥΤΕΡΑ Βραβεία στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «ΣΙΝΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;» απέσπασαν ντοκιμαντέρ Σχολείων των Χανίων που δημιουργήθηκαν τη σχολική χρονιά 2018 – 2019, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος cineΜαθήματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Συγκεκριμένα:
• Στο Διθέσιο Δημοτικό Εμπρόσνερου Χανίων, που απέσπασε το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Δημοτικού με την ταινία «Ένα σχολείο δύο κόσμοι».
• Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, που απέσπασε το 2ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Δημοτικού με την ταινία «Ο πατέρας μου ο δάσκαλος».
• Στο Γυμνάσιο Αλικιανού Πλατανιά Χανίων και στο 7o Γυμνάσιο Χανίων, που απέσπασαν το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης (ισοτίμως) για Μαθητές Γυμνασίου, με τις ταινίες, αντίστοιχα, «Χωρίς βιτρίνα» και «Ταμπακαριά, από το χθες στο σήμερα».
• Στο Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίων, που απέσπασε το 1ο Βραβείο τεκμηρίωσης για μαθητές Λυκείου, με την ταινία «Άγιοι Απόστολοι – Κτήρια μάρτυρες της εποχής τους».
• Στο Δημοτικό Σχολείο Βατολάκκου Πλατανιά Χανίων και το 3ο Νηπιαγωγείο Κισάμου Χανίων που μοιράστηκαν ισότιμα το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τις ταινίες αντίστοιχα, «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» και «Η γειτονιά της αγάπης».
• Στο Γυμνάσιο Αλικιανού Πλατανιά Χανίων, που απέσπασε το 1ο βραβείο για το Τραγούδι της ταινίας του, στην κατηγορία Ταινίες Μαθητών Γυμνασίου, με την ταινία «Χωρίς βιτρίνα».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 181 ταινίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Το σχολικό έτος 2019 – 2020, υλοποιούνται σε Χανιά και Ρέθυμνο 28 μαθητικές ταινίες, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και έχουν τη συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Επίσης, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα