Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Ρυθμοί Breakdance στα Χανιά

Με διεθνείς συμμετοχές πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στα Χανιά ο διαγωνισμός “SouthBreak Jam” που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για τον 1ο επίσημο διαγωνισμό Breakdance στα Χανιά που δίνει την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να παρουσιάσουν τη δημιουργικότητα τους και να αναδείξουν τις ικανότητες τους μπροστά στους κριτές με στόχο το έπαθλο. Επίσης, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον συγκεκριμένο χορό, να ψυχαγωγηθεί και να εντυπωσιαστεί από το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους διοργανωτές Μάνο Κατσιαδάκη και Ηλέκτρα Ψαράκη.
Μιλώντας στα “Χ.ν.”, για τις συμμετοχές, επισημαίνουν πως «κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότερες. Φέτος θα φιλοξενήσουμε χορευτές από 13 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Αμερική, Αυστραλία, Ισπανία, Πολωνία, Ουκρανία, Ισραήλ, Μαρόκο, Κύπρο, Αυστρία, Σερβία) κάτι που συμβαίνει για 1η φορά στην Κρήτη! 
Στη διοργάνωση προσπαθούμε να εξελισσόμαστε, πράγμα που αναγνωρίζει ο κόσμος και γι’ αυτό και μας στηρίζει».
Τους ρωτάμε για τα οφέλη που προσφέρει το Breakdance και οι διοργανωτές του διαγωνισμού, τονίζουν πως «εκτός από χορό, αποτελεί και άθλημα καθώς έχει ενταχθεί επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Είναι ένας τρόπος το παιδί να γυμναστεί και να εκφραστεί μέσω του χορού αυτού».
Όσο για τις διακρίσεις που αποσπούν κάθε χρόνο οι ομάδες breakdance που εκπαιδεύουν, αναφέρουν πως «είναι επιβράβευση, καθώς με αυτό τον τρόπο φαίνεται η προσωπική μας δουλειά με τους μαθητές μας, αλλά και η δική τους προσπάθεια και σκληρή προπόνηση για να πετύχουν τον στόχο τους».
Τέλος, για τα μηνύματα που λαμβάνουν για τον διαγωνισμό, ο Μάνος Κατσιαδάκης και Ηλέκτρα Ψαράκη σημειώνουν πως «τα σχόλια και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πάντα θετικά από χορευτές και κοινό και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα