Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Το “Ρόλινγκ Στόουν” ζήτησε τη συνδρομή φοιτητών δημοσιογραφίας

Το περιοδικό “Ρόλινγκ Στόουν” ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια να ερευνήσει ένα αμφισβητούμενο άρθρο που δημοσίευσε το Νοέμβριο και το οποίο περιείχε κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε μια αδελφότητα της πανεπιστημιούπολης, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο, το οποίο έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη.
Σε μια κίνηση σπάνια για έναν εκδοτικό οργανισμό, το μουσικό περιοδικό ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας μια ανεξάρτητη ανασκόπηση σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα, για τον οποίο λέει πως είχε ανακολουθίες και εκδοτικά σφάλματα.
“Το Ρόλινγκ Στόουν συμφώνησε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεσή μας, χωρίς καμιά επιμέλεια, στον ιστότοπό του, καθώς και σημαντικά αποσπάσματα στο περιοδικό”, αναφέρει σε δήλωσή της η Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια.
Το άρθρο των 9.000 λέξεων περιέγραφε μια επίθεση, το 2012, σε μια γυναίκα σε πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της αδελφότητας ΦΚΨ, καθώς και την αποτυχία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να αντιδράσει. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τις δραστηριότητες της αδελφότητας μετά τη δημοσίευση του άρθρου.
Το άρθρο προκάλεσε αναταραχή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και ανανέωσε τις ανησυχίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, όμως στοιχεία του ρεπορτάζ ελέγχθηκαν και επικρίθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.
Το Ρόλινγκ Στόουν ανακοίνωσε στις 5 Δεκεμβρίου πως δεν έπρεπε να εμπιστευθεί την καταγγέλουσα, η οποία αναφέρεται μόνο ως Τζάκι. Στη συνέχεια αναθεώρησε τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως για τα προβλήματα δεν έφταιγε το φερόμενο θύμα.
Το περιοδικό ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια να εξετάσει τη “συντακτική διαδικασία που οδήγησε στη δημοσίευση αυτής της ιστορίας”, αναφέρει ο εκδότης Γιαν Ουένερ σε ένα σημείωμα που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Ρόλινγκ Στόουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το Ρόλινγκ Στόουν δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα του Ρόιτερς για σχόλιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα