Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ρόδος: Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από καθηγητές

Δύο σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία της Δωδεκανήσου, απασχολούν τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Εισαγγελία, καθώς επίσης και το υπουργείο Παιδείας που ενημερώθηκε σχετικά.

Οι υποθέσεις έχουν αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες, αφού στη μία από τις δύο υπάρχουν ντοκουμέντα και ηλεκτρονικά μηνύματα (SMS) που έστειλε ο καθηγητής σε τρεις μαθήτριες, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τις προθέσεις του.

Μάλιστα, με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο πρώτος εκπαιδευτικός έχει ήδη απομακρυνθεί από το σχολείο όπου υπηρετούσε και κινήθηκε αυτομάτως σε βάρος του η διαδικασία απόλυσης, ενώ ο δεύτερος μετακινήθηκε από το σχολείο της Ρόδου όπου υπηρετούσε, σε άλλο σχολικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση διαδραματίστηκε στο νησί της Καλύμνου. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει η δικογραφία η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ένας καθηγητής, ηλικίας 32 ετών, εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελίες γονέων και μαθητριών, να είναι ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου στάλθηκαν άσεμνα, αισχρά και άκρως σεξιστικά κείμενα σε ανήλικες μαθήτριες.

Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός βρέθηκε να έχει στείλει αντίστοιχα μηνύματα σε παντρεμένη γυναίκα-εκπαιδευτικό που διαμένει στο νησί της Καλύμνου, γεγονός που προκάλεσε επίσης μεγάλη αναταραχή, καθώς η ίδια το είχε κατήγγειλε στον σύζυγό της αρχικά και στη συνέχεια στις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας που έδειξε ως υπαίτιο τον 32χρονο εκπαιδευτικό.

Οι καταγγελίες αυτές, έφθασαν στους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να κινηθεί ακαριαία η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμά της δεν άφησε κανένα περιθώριο στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Γιάννη Παπαδομαρκάκη, ο οποίος με διαδικασία ταχύτατη έκανε αναστολή των καθηκόντων του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, απομακρύνοντας τον από το σχολείο.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Νοτίου Αιγαίου αλλά και το υπουργείο Παιδείας, που έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες για τη δράση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Η υπόθεση έφθασε και στα χέρια της Εισαγγελίας Κω, όπου αναμένεται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για καταλογισμό ευθυνών στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 30χρονο καθηγητή που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα σε χωριό της Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταγγελίες, ο καθηγητής μιλούσε στην τάξη αλλά και κατ’ ιδίαν σε μαθήτριες του Λυκείου χρησιμοποιώντας ερωτικά και σεξιστικά υπονοούμενα. Το γεγονός αυτό πολύ γρήγορα προκάλεσε την οργή των ίδιων των μαθητριών και στη συνέχεια των γονέων, οι οποίοι και αποφάσισαν να ενημερώσουν αρχικά τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αμέσως διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τότε, με απόφαση του προϊσταμένου εκπαίδευσης, μετακινήθηκε από το σχολικό συγκρότημα, όπου υπηρετούσε ο εν λόγω καθηγητής, σε άλλο σχολείο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα