Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Ρήματα Ζωής

ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη
(Eκδοση Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου
Αρχείο Επιμέλεια: Αντώνιος Π. Βακάκης)

Χαρισματικός και πολυτάλαντος ο κ. Αντώνιος Βακάκης, καλλικέλαδος πρωτοψάλτης, θεολόγος και γραμματέας της Ι.Μ. Κισσάμου και Σελίνου. Καμάρι και εγκαύχημα. Ηθος και ύφος υψηλής αξιοπρέπειας, φιλίστορας και φιλομαθής. Σεμνύνεται η όμορφη γενέτειρά του, Στροβλές Σελίνου, ολόκληρος ο τόπος μας, τον καθένα μας να καταθέτει όποια καλύτερη μαρτυρία για το πρόσωπο και το έργο του. Ανάμεσα στους εύχυμους καρπούς του έργου του είναι η έκδοση του πολυτελούς τόμου “Ρήματα Ζωής” με τις ομιλίες του μακαριστού Δασκάλου και Επισκόπου μας Ειρηναίου Γαλανάκη.
Είχα την ευλογία να θητεύσω παρά τους πόδας του παιδιόθεν, από το Δημοτικό ακόμη και προτού ιερωθεί, ως Μιχάλης. Υπήρξα μαθητής του, δυστυχώς όχι μιμητής του. Ποιος μπορούσε να φθάσει στο μεγαλείο Του. Πρέπει να είσαι γεννημένος για τις βουνοκορφές. Οι ψηλές κορφές δεν είναι μόνο να τις θαυμάζουμε, αλλά και να τις φθάνομε. Ομως, έχομε από κάπου να πιαστούμε και δεν είναι λίγες οι φορές που πιαστήκαμε από τον μακαριστό Ειρηναίο, που μας στήριξε και με τα ρήματα της οσιακής ζωής του μας άνοιξε ορίζοντες.
Επαινούμε το εγχείρημα του κ. Βακάκη, γιατί μας χρειάζεται ο διαχρονικός λόγος του αείμνηστου Ιεράρχη Ειρηναίου, ο οποίος μας άφησε μια ιερά παρακαταθήκη και όπως σημειώνει ο άξιος διάδοχός του σεβασμιότατος κ. Αμφιλόχιος «η Ι. Μητρόπολίς μας με περισσή χαρά αγκαλιάζει ως ελάχιστη οφειλή εις την ιερά παρακαταθήκη που ο αοίδιμος Ιεράρχης κληροδότησε, τόσο διά του λόγου του, όσο και κυρίως διά της βιωτής και των έργων του».
Και πάλι συγχαίρουμε και επαινούμε τον πολυτάλαντο κ. Βακάκη γι’ αυτό του το έργο.
Τα Ρήματα Ζωής, η φωνή του μεγάλου Ιεράρχου Ειρηναίου, θα είναι συντροφιά μας, λόγια Πατέρα και Ποιμενάρχου.
Ας ευφραίνεται στα ουράνια σκηνώματα και ας δέεται και για μας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες