Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ρέθυμνο: Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη “Διαχείριση θυμού”

 Ο θυμός ως συναίσθημα που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι, με ποικίλες αφορμές και κλιμακώσεις, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση του, θα αποτελέσει το αντικείμενο μελέτης και συζήτησης στο ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι που διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας της διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνης.

Το εργαστήρι με θέμα “Διαχείριση θυμού” υλοποιείται από την ψυχολόγο του Κέντρου και περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος: Μέσα από μια σειρά ασκήσεων οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδεύονται στο πώς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις που προκαλούν θυμό. Σκοπός του εργαστηρίου είναι, τόσο η εξοικείωσή τους με το συναίσθημα του θυμού και τις επιπτώσεις του, όσο και η εκπαίδευσή τους σε τεχνικές για την αντιμετώπισή του. Πιο συγκεκριμένα, αναλύονται θέματα κατανόησης, αξιολόγησης, εκτίμησης, εντοπισμού των παραγόντων που διεγείρουν το συναίσθημα του θυμού και στη συνέχεια παρουσιάζονται στρατηγικές διαχείρισης.

Επικαλούμενη τη μέχρι σήμερα θετική εμπειρία από παρελθούσες διοργανώσεις του συγκεκριμένου ψυχοεκπαιδευτικού εργαστηρίου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας της διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, καλούν τους πολίτες να επωφεληθούν από τη δυνατότητα που τους προσφέρεται να μάθουν να ελέγχουν και να αξιοποιούν θετικά τις εκδηλώσεις θυμού τους, στις διαπροσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ενήλικες δημότες Ρεθύμνου. Οι συναντήσεις γίνονται σε χώρο του δήμου (Μοάτσου 2), ημέρα Παρασκευή, πρωινές ώρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί περίπου 2 ώρες και κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 6 συναντήσεις. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας (Γερακάρη 61-63, όπισθεν δημαρχείου) και θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2024. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας: · Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: Από τις 8 το πρωϊ έως τις 4 το απόγευμα. Τρίτη, Πέμπτη: Από τις 8 το πρωϊ έως τις 6 το απόγευμα και στα τηλέφωνα 28313 41 250,- 255, -256, -257, -260, -261.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα