Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ρεκόρ θερμοκρασίας στα Χανιά

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες επικράτησαν το Σάββατο στην Κρήτη,  κάνοντας πολλούς Κρητικούς να βγουν στους δρόμους και τις κοντινές παραλίες. Μάλιστα οι τιμές που καταγράφηκαν έσπασαν το ρεκόρ των τελευταίων χρόνων.

Ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές του νησιού ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου, όπως για παράδειγμα στα Χανιά όπου το θερμόμετρο έδειξε 25,4 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

 

3 Comments

  1. Και για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, πιθανά χειμώνας ΤΕΛΟΣ για την Κρήτη. Από τα μέσα του Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο για την εποχή και με τα χιόνια σχεδόν εξαφανισμένα σε όλη σχεδόν την οροσειρά των Λευκών Ορέων αλλά και ακόμα πιο ανατολικά. Η κλιματική αλλαγή, που πολλοί ακόμα αρνούνται ότι εμείς οι άνθρωποι με τις πράξεις μας, την έχουμε σιγοντάρει, είναι πλέον εδώ. ΔΕΝ ξέρω αν έχουμε όψιμο βαρύ χειμώνα με χιόνια αλλά θεωρώ ότι μέχρι εδώ ήταν για φέτος. Ο μέσος όρος των θερμοκρασίων που επικρατούν πλέον, ίσως να μην επιτρέπουν συνθήκες για νέες βαρυχειμωνιές στα μέρη μας. Του χρόνου πάλι και για λίγο ίσως; Μην “κακομαθαίνουμε” κιόλας. Μήπως όμως ένας μετεωρολόγος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο για αυτό το φαινόμενο; Με εκτίμηση!

  2. @Stephen Davies. Οι Αλκυονίδες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ήταν οι τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου προς τις πρώτες του Φεβρουαρίου. Δηλαδή αυτές οι μέρες. Στην Κρήτη όμως οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με εξαίρεση τις ημέρες του “Λέανδρου”, ξεκίνησαν περίπου από τις 4 του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την μυθολογία οι Αλκυονίδες είναι μόνο 12 ημέρες και όχι πάνω από 20 και μάλιστα το δεύτερο δεκαπενθήμερο, προς τέλος του Ιανουαρίου και όχι από την αρχή του. Άρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό που ΔΕΝ έχει σχέση με αυτό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα