Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ρεκόρ πληρότητας στη λίμνη Κουρνά

Ιστορικό υψηλό παρουσίασε τις ημέρες αυτές η λίμνη του Κουρνά, με το νερό να φτάνει στα επίπεδα που παρουσίαζε η λίμνη δεκαετίες πριν! Αιτία τα πολλά νερά, χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που είχαμε καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.
Τα πολλά νερά στη λίμνη εξασφαλίζουν τη διατήρηση της πλούσιας βιοποικιλότητας της λίμνης αλλά παράλληλα δίνουν πολλές υποσχέσεις για το καλοκαίρι όταν το νερό των πηγών της θα χρειαστεί να τροφοδοτήσει το γειτονικό Ρέθυμνο αλλά και τον κάμπο της Γεωργιούπολης.
«Η λίμνη έχει γεμίσει, έχει φτάσει το νερό στην ψηλότερη του στάθμη» λέει στα “Χ.Ν.” ο διευθυντής συγκοινωνιακών και υδραυλικών έργων του ΟΑΚ κ. Β. Μαμαγκάκης
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό έχει φτάσει στο τοιχίο των ταβερνών της περιοχής κάτι που έχει να συμβεί τουλάχιστον μια 15ετία, ενώ εκεί που είχαν τοποθετηθεί αποδυτήρια, χώροι για την εξυπηρέτηση των ποδηλάτων της λίμνης και υπήρχε παραλία πλάτους πάνω από 25 μέτρα τώρα έχει καλυφθεί από νερό!
«Τόσο γεμάτη τη λίμνη πρέπει να ήταν  τη δεκαετία του ΄80 και του ‘90. Οι βροχές και τα χιόνια που έλιωσαν από τα ορεινά γέμισαν τη λίμνη, που αυτή τη στιγμή υπερχειλίζει και ένα μεγάλο μέρος των νερών της μέσω τον ποταμιών της περιοχής πηγαίνει στη θάλασσα. Όμως το νερό της ανανεώνεται συνεχώς. Πιστεύω ότι και το καλοκαίρι  το νερό θα είναι αρκετό και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα καταλήγει ο κ. Μαμαγκάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Η Δημοτικη Αρχη η παρουσα αλλα κ μια μελλοντικη του Αποκορωνα πρέπει να προστατεύσει την λιμνη του Κουρνα(πχ απαγόρευση δραστηριότητων που επιβαρυνουν το οικοσυστημα όπως κ την ιδια την σταθμη κ την ποιοτητα του νερου της λιμνης)….όπως καλο θα ήταν να προχωρήσει στην ανάδειξη του συνολου των περιοχων ιδιαιτερου φυσικού καλους NATURA όπως ο Αλμυρος ποταμος ο Ομπροσγυαλος ο Περαστικος ποταμος με την δημιουργια φυσιολατρικων διαδρομών καθως αποτελει ένα επιπλέον μοχλο αναπυξης ολου του Αποκορωνα!!!!!!!!!!!!Οψομεθα!!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα