Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ραντεβού στο Παρίσι

Εκεί που… μαδούσαμε τη μαργαρίτα για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, έγινε η… τρίπλα και το το ραντεβού κλείστηκε για μία διήμερη συνάντηση στο Παρίσι.
Κρίσιμες ώρες σήμερα και αύριο, με την κυβέρνηση να στοχεύει στο κλείσιμο μιας συμφωνίας “πακέτο” με τους δανειστές μας, η οποία θα συνδέει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με την μετάβαση στην μετά το μνημόνιο εποχή.
Ομως, κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός όταν οι δανειστές “θολώνουν συνεχώς τα νερά”, βάζοντας νέα θέματα στο τραπέζι, επιμένοντας για μεγάλο δημοσιονομικό κενό το 2015, κάνοντας μάλιστα λόγο για 2,5 δισ. ευρώ.
Οταν, επίσης, επιμένουν στις ενστάσεις τους για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και όταν πιέζουν για το ασφαλιστικό και κυρίως στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και για αλλαγές στα εργασιακά.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά, με την κυβέρνηση να προσμένει με αγωνία να “δει” τις προθέσεις των Ευρωπαίων απέναντι στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση, στη συνεδρίαση του Euro working group την ερχόμενη Πέμπτη. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το θέμα πηγαίνει προς αναζήτηση πολιτικής λύσης, με παρέμβαση -όπως λένε οι πληροφορίες- Γιούνγκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι.
Εκτός αν στο μεταξύ, το Παρίσι, ως πόλη του φωτός… φωτίσει και την τρόικα να είναι πιο διαλλακτική απέναντί μας, μπας τελικά και γλιτώσουμε νέα μέτρα, που κατά την αντιπολίτευση φαίνονται στον ορίζοντα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες