Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ραντάρ και slots… αναζητούνται για το αεροδρόμιο Χανίων

Η έλλειψη αεροπορικών slots (άδειες προσγείωσης- απογείωσης) και η μη προμήθεια σύγχρονου ραντάρ προσέγγισης έχει ως αποτέλεσμα να μην αυξάνονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Χανίων.

Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε σε εκδήλωση του tour operator Apollo για την βράβευση των συνεργατών του στα Χανιά.

Ειδικότερα η κ. Νina Hornewall εμπορική διευθύντρια του Apollo επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα με τα αεροπορικά slots καθώς « δεν υπάρχει χώρος για να προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο των Χανίων. Πέρυσι το παλέψαμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε να σας φέρουμε τους 150.000 επισκέπτες. Θα ήταν περισσότεροι αν είχαμε τα αεροπορικά slots». Η κ. Hornewall σημείωσε πως η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να φέρει περισσότερες πτήσεις στα Χανιά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν εξασφαλιστούν περισσότερα slots.

Για φέτος το Apollo αναμένεται να φέρει 150.000 επισκέπτες στα Χανιά, 20.000 σε Ρέθυμνο-Ηράκλειο και 5.-6.000 στη Σητεία από τις Σκανδιναβικές χώρες.

«Εκτός από τα χρόνια της πανδημία σταδιακά όχι απότομα μεγαλώνουμε. Δεν έχουμε αφήσει ποτέ την Κρήτη, είναι στρατηγικός προορισμός για μας και θα μείνει . Φέτος είμαστε στο 4% παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι. Είχαμε ένα στόχο των 200.000 επισκεπτών για την Κρήτη,. Είχαμε φτάσει στους 190.000 με την πανδημία πήγαν όλοι πίσω και αυτό ισχύει και γι α μας. Ας λένε οι διάφοροι tour operator ο τομέας μας ο τουρισμός δεν έχει έλθει στα επίπεδα του 2019. Μερικοί προορισμοί ναι, οι περισσότεροι όμως όχι. Γενικά η Ευρώπη δεν έχει φτάσει στα επίπεδα με αεροπορικά ταξίδια που είχαμε τότε» δήλωσε η εκπρόσωπος του Apollo.

ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

Την εκτίμηση ότι σε δύο χρόνια από σήμερα (το 2026) το αεροδρόμιο Χανίων θα διαθέτει σύγχρονο ραντάρ προσέγγισης έκανε ο πρόεδρος της “Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων” κ. Μανώλης Γιαννούλης. «Από τη στιγμή που η Fraport ανέλαβε το αεροδρόμιο υπάρχει η συμβατική υποχρέωση του ραντάρ προσέγγισης. Για διάφορους λόγους δεν έχει γίνει, υπήρξε μια καθυστέρηση στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων, τώρα είναι στο θέμα πως θα αξιολογηθούν οι διάφορες προσφορές. Το ραντάρ θα αλλάξει την πορεία του αεροδρομίου θα υπερδιπλασιάσει την κίνηση οι 5 πτήσεις στην ώρα θα γίνουν 12 . Ευελπιστούμε ότι σε 2 χρόνια θα έχει μπει το ραντάρ» επεσήμανε ο κ. Γιαννούλης δηλώνοντας παράλληλα την αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού καθώς «η Ελλάδα έχει μια πολύ ισχυρή ζήτηση, μια πολύ ισχυρή εικόνα με αποτέλεσμα να υπάρχει ισχυρή ζήτηση και για τα Χανιά και την Κρήτη». Παρότι ωστόσο το πρώτο “τσάρτερ” έφτασε στα Χανιά στις 23 Μαρτίου τα περισσότερα ξενοδοχεία άνοιξαν αυτές τις ημέρες έτσι η σεζόν δεν προβλέπεται να επεκταθεί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα