Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

“Ράλι Κωμόπολη” στην Παλαιόχωρα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση του 25ου Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει ολονύκτιο πάρτι.
Tην Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου τα Κούλουμα θα γιορταστούν από τις 11 το πρωί με ζωντανή μουσική στην παραλία “Γραμένο”. Κάλεσμα για συμμετοχή στο Παλαιοχωρίτικο Καρναβάλι απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το Καρναβάλι είναι μια γνήσια λαϊκή γιορτή όπου όλοι γελούν με όλους και με όλα. Υπήρχε πάντα ένας τελετουργικός χαρακτήρας, όπως φαίνεται από αρκετούς μύθους και παμπάλαια εορταστικά έθιμα. Στις γιορτές αυτές η παραβίαση του καθιερωμένου, η γελοιοποίηση των ταμπού, η βρισιά, η βωμολοχία και πάνω από όλα το γέλιο έχουν τη μαγική δύναμη να αφυπνίζουν τις κοιμισμένες δυνάμεις του ανθρώπου και της φύσης. Η τάξη και η ιεραρχία της κοινωνίας αντιστρέφονται, ο κόσμος οικοδομείται από την ανάποδη. Το γέλιο αντικαθιστά τη σοβαρότητα, η ηδονή, την εγκράτεια. Ο κατηγορούμενος παίρνει τη θέση του δικαστή, ο τρελός γίνεται σοφός και πολλά παρόμοια… Ετσι σημαδεύεται το τέλος του χειμώνα μ’ ένα ξέσπασμα το οποίο “ετοιμάζει” την Ανοιξη, την εφορία της γης και την έκρηξη της ζωής που θα χαρίσει σ’ όλους την καλοτυχία και την καλοχρονιά.
Εμείς οι διοργανωτές του Καρναβαλιού, οι καρναβαλιστές κι εσείς οι επισκέπτες, ας προσπαθήσουμε ν’ ανανεωθούμε και να ξεφύγουμε για λίγο από τους περιορισμούς της σκληρής καθημερινότητάς μας. Στις 12 Μαρτίου θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε. Καλώς να ορίσετε στην Παλιόχωρα και στο 25ο Καρναβάλι της!».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες