Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Ραγδαία η εξέλιξη της πανδημίας

Πλησιάζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού και η πανδημία όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει, όπως γινόταν τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά αφενός τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, και αφετέρου ο πληθυσμός μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, έχει εναποθέσει την τύχη του στο άγνωστο.
Πράγματι, λοιπόν, με ανύπαρκτα μέσα προστασίας και πολίτες που σπεύδουν μανιωδώς στις παραλίες χωρίς την λήψη στοιχειωδών προστατευτικών μέτρων, το εγγύς μέλλον φαντάζει ζοφερό, με δεδομένο ότι το φθινόπωρο αναμένεται αλματώδης αύξηση κρουσμάτων και ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, προετοιμάζονται πυρετωδώς για το νέο κύμα κορωνοϊού, με πολύ πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις και προβλεπόμενη αναγκαιότητα δεύτερου αναμνηστικού εμβολιασμού.
Η πορεία της πανδημίας έδειξε μέχρι τώρα ότι δεν αναμένεται η ανθρωπότητα να απαλλαγεί οριστικά και σύντομα από τον συγκεκριμένο ιό. Πέρα λοιπόν από το τι κάνουν τα κράτη, οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να αυτοπροστατευθούν και όχι να επαναπαυθούν.
Στην Ελλάδα, το όλο θέμα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του. Και υπεύθυνοι σε αυτό είναι και το κράτος αλλά και πολίτες. Θα το δούμε τον Σεπτέμβρη όταν πλέον θα είναι πολύ αργά για μέτρα και απαγορεύσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα