Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

“Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά”: Ακόμα μια χωματερή στον Δήμο Πλατανιά!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά” μέσω ανακοίνωσής της και φωτογραφιών, σχολιάζει την ντροπιαστική – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – κατάσταση που επικρατεί στο Κολυμπάρι, κάνοντας λόγο για «χωματερή» και «περιβαλλοντική καταστροφή», από τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί, ενώ ζητά από τους αρμόδιους του δ. Πλατανιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να (αντι)δράσουν άμεσα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Ακόμα μία χωματερή, ακόμα μία φορά που γινόμαστε μάρτυρες της περιβαλλοντικής καταστροφής και υποβάθμισης ενός τόπου – και πάλι στη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου.

Σε έκταση εντός της Τοπικής Κοινότητας Αφράτων έχει “δημιουργηθεί” ένας νέος σκουπιδότοπος, όπου γίνεται ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών, σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.

Η κατάσταση αυτή είναι ντροπιαστική. Ο Δήμος Πλατανιά οφείλει άμεσα, εδώ και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του. Ευθύνες που είναι πολύ μεγάλες αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι μαρτυρίες – καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες οχήματα του Δήμου μεταφέρουν και εναποθέτουν μπάζα στο συγκεκριμένο σημείο, σε πολύ τακτική βάση!

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ρύπανση και την καταστροφή του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς παλαιότερα υπήρξαν ανάλογα φαινόμενα με ανάλογες χωματερές στον χώρο πέριξ του γηπέδου της Σπηλιάς και στην περιοχή πίσω από τον κόμβο του Κολυμπαρίου.

Οι ευθύνες αυτές ανήκουν στον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και στη Δημοτική Αρχή, που οφείλουν να αντιδράσουν άμεσα, να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν πλήρως τον χώρο, καθώς και να σταματήσουν διά παντός την “τακτική” της δημιουργίας μικρών χωματερών σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, επειδή έτσι βολεύει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα