Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

“Γρίφος” η συνδιαχείριση για το Γυαλί Τζαμί

» Με ενοίκιο η χρήση του από τη Δημοτική Πινακοθήκη

Έναντι ενοικίου παραχωρείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων το Γυαλί Τζαμί για την φιλοξενία -εν προκειμένω- της έκθεσης «Tα φαντάσματα της Mεσογείου ή Οι αντικατοπτρισμοί του Παρελθόντος» σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Το αντίτιμο είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο που πληρώνουν οι ιδιώτες για την χρήση του τεμένους και διαμορφώνεται στα 120 ευρώ ανά ημέρα. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΔΣ, Μανώλης Κοτσιφάκης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πρέπει να έχει έσοδα από την εκμετάλλευση του χώρου, κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί είτε με την επιβολή εισιτηρίου (1 ευρώ) στην έκθεση είτε με την καταβολή ενοικίου. Αυτό πρόκειται να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Πάντως, η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη από την έναρξή της στις 20 Ιουλίου ενώ και η παραχώρηση για τις επτά πρώτες ημέρες, ήταν δωρεάν βάσει του καταστατικού του ταμείου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ακόμη, το συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση της βόρειας αίθουσας για λειτουργία γραφείου τουριστικών πληροφοριών, το οποίο πάντως δεν αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι, κυρίως λόγω της απουσίας επισκεπτών κρουαζιέρας. Όπως ειπώθηκε, το πιθανότερο είναι το κιόσκι να λειτουργήσει στην Πλατεία Αγοράς.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Στο μεταξύ, στην δεύτερη φάση των μελετών εισέρχεται το έργο της αποπεράτωσης του νέου κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου(ΔΛΤ), στο παλιό λιμάνι. Για τις μελέτες έχει προβλεφθεί κονδύλι 100.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Ταμείο ενώ εκτιμάται ότι το έργο θα φτάσει κοντά στις 700.000 ευρώ. Για την χρηματοδότηση, εξετάζεται η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”. Στο κτήριο προβλέπεται η δημιουργία γραφείων και αίθουσας συσκέψεων για το ΔΛΤ ενώ δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρόκειται να διαμορφωθούν στο ισόγειο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση από ιδιώτες για την εκμετάλλευσή τους ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η εκμίσθωσή τους πριν την αποπεράτωση του κτηρίου κρίνεται αδύνατη για τεχνικούς λόγους, αφού το κτήριο δεν είναι καν ηλεκτροδοτούμενο.
Υπενθυμίζεται πως το κτήριο δεν ολοκληρώθηκε επειδή το ποσό των 762.000 που είχε προβλεφθεί, εξαντλήθηκε στην ανέγερση του εξωτερικού κελύφους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα