Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Έπεσαν οι υπογραφές” για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και την κατασκευή της νέας πτέρυγας, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 7.113.196 ευρώ, όπως γνωστοποιήθηκε μετά κι από επικοινωνία του Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «μετά την αρχική χρηματοδότηση της μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών, την έγκριση σκοπιμότητας για την εκπόνηση της μελέτης του έργου και την ακόλουθη δέσμευση για την κάλυψη του συνολικού κόστους κατασκευής με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου: «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΕΠΕΚΤΑΣΗ –ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ», σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού και την οικονομική και τεχνική προσφορά του αναδόχου».

Όπως επισημαίνεται σχετικά με την προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης «ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες και περιλαμβάνονται τα χρονικά διαστήματα, που αφορούν στην εκπόνηση του αμιγώς μελετητικού αντικειμένου της σύμβασης μέχρι την υποβολή του. Η προτεινόμενη δράση αφορά την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, μελετών Η/Μ εγκαταστάσεων, γεωτεχνικών και λοιπών ειδικών μελετών που θα ανοίξουν το δρόμο για την δημοπράτηση του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης».

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμβάσης, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέροντας τα εξής:
«Με την ολοκλήρωση του υπογραφής της συμβάσης για την εκπόνηση της μελέτης για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου μας προχωράμε με αποφασιστικότητα έναν σχεδιασμό, θωράκισης, ενίσχυσης και ανάπτυξης των κτιριακών υποδομών του υφιστάμενου ιδρύματος, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να συνεχίσει το κτίριο να αποτελεί πυλώνα του σχεδιασμού για τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ρέθυμνου. Και όχι σε χρόνο αόριστο και μελλοντικό αλλά άμεσα αφού η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους προκειμένου να προλάβουμε τις ασφυκτικές προθεσμίες του ταμείου ανάκαμψης και να παραδοθεί η νέα πτέρυγα εντός του 2026.
Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το Διοικητή και την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, την Διοίκηση και τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ, τα συναρμόδια Υπουργεία και φυσικά τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» και τον κ. Αθανάσιο Γιάνναρη για τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία μέσα από την οποία αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μια πραγματικά ουσιαστική διαδικασία αλληλεπίδρασης ωριμάζοντας το σημαντικό αυτό έργο».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει:

  • Προσθήκη νέας πτέρυγας 3, κατ’ επέκταση της υπάρχουσας πτέρυγας Β συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ. που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.940.000 ευρώ.
  • Γέφυρα σύνδεσης (σε 3 ορόφους του κτιρίου 3 με το κτίριο Γ), επιφάνειας 72 τ.μ. εκτιμώμενου προϋπολογισμού 72.000 ευρώ.
  • Προσθήκη ισογείου αποθήκης επιφάνειας 150 τ.μ., κατ’ επέκταση του κτιρίου Ε : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
  • Αναδιαρρυθμίσεις χώρων στα κτίρια Α, Β, Γ και Ε συνολικής επιφάνειας 1.822 τ.μ. : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.822.000 ευρώ.
  • Πρόσθετες Η/Μ επεμβάσεις εκτιμώμενου προϋπολογισμού 278.796,76 ευρώ.

Το άθροισμα των παραπάνω παρεμβάσεων, συνυπολογίζοντας όλες τις επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις προϋπολογίζεται στα 7.113.196 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα