Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

“Ψηφίδες δύναμης”

Δράση με τίτλο: “Ψηφίδες δύναμης” θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου.
H εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου και την υποστήριξη του ψηφιδοθέτη δημιουργού, Νίκου Μπολάκη.
Με σχετική ανακοίνωση το Μουσείο Σχολικής Ζωής «με αφορμή το  θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων “Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης”
και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του,  προσκαλεί όλους και όλες στην «πρωτότυπη  δράση με τίτλο “Ψηφίδες δύναμης” που θα επιχειρήσει να αναδείξει μέσα από την παραδοσιακή τέχνη  του ψηφιδωτού, τις αισθητικές ποιότητες  των  ενδεικτικών της συλλογής του, μεταφέροντας  στοιχεία από τις διακοσμητικές τους ζώνες  σε ένα  σύγχρονο συλλογικό έργο».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το έργο θα επιδιωχθεί να είναι συμμετοχικό και να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα  συμβολικά  και συνδετικά στην τοπική κοινότητα με την εποπτεία, την έμπνευση, την εμψύχωση και την εθελοντική προσφορά του  ερασιτέχνη ψηφιδοθέτη και χαρισματικού  δημιουργού κ. Νίκου  Μπολάκη, κατοίκου Νεροκούρου Χανίων και μέλους του Συλλόγου Φίλων του».
Η δράση θα εξελίσσεται «σε διαδοχικές φάσεις με σκοπό να ενεργοποιήσει όλους όσοι αγαπούν το Μουσείο και ενστερνίζονται  το όραμα του να συμμετάσχουν  στο συλλογικό έργο τοποθετώντας  τις δικές τους ψηφίδες σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του Μουσείου και θα ανακοινώνονται σταδιακά.  Οι συναντήσεις θα είναι ανοικτές  και   θα πλαισιώνονται παράλληλα και με καταγραφή προτάσεων   για  τη διαχείριση της συνέχειας του Μουσείου.  Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες  θα επιβεβαιώνουν συμβολικά την εμπιστοσύνη τους στο Μουσείο  που όπως είναι γνωστό διανύει μια κρίσιμη φάση αφού  παραμένει άλυτο το  θέμα της νομικής του μορφής και της κατασκευής του υπαίθριου θεάτρου του».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη:
«Η τέχνη του ψηφιδωτού, η «τέχνη της υπομονής», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον κ. Μπολάκη, κρίνεται στην παρούσα φάση ως  η πλέον κατάλληλη για να  εκφράσει ένα δυναμικό μήνυμα υποστήριξης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής   και να σηματοδοτήσει  την αναγκαιότητα για επαναπροσδιορισμό σε νέα βάση ως προς τις πολιτικές  των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα υιοθετηθούν  για την τύχη του.  Με αφορμή τις «ΨΗΦΙΔΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ»   και τα παραδοσιακά μοτίβα των ενδεικτικών του  ας γίνει επιτέλους ΟΡΑΤΟ το Μουσείο Σχολικής Ζωής και ας του αποδοθεί το μέλλον που του αξίζει στη σύγχρονη πολιτισμική  πραγματικότητα.
Με την  ολοκλήρωση του συλλογικού έργου προγραμματίζεται ψυχαγωγική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων για την επιβράβευση όσων συνέβαλαν  ενεργά στις διάφορες φάσεις δημιουργίας του και το νέο ξεκίνημα του Μουσείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα