Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Ψηφίδες δύναμης” στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

Δράση με τίτλο: “Ψηφίδες δύναμης” θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου.
Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου και την υποστήριξη του ψηφιδοθέτη δημιουργού, Νίκου Μπολάκη.
Με σχετική ανακοίνωση το Μουσείο Σχολικής Ζωής «προσκαλεί όλους και όλες στην «πρωτότυπη  δράση με τίτλο “Ψηφίδες δύναμης” που θα επιχειρήσει να αναδείξει μέσα από την παραδοσιακή τέχνη  του ψηφιδωτού, τις αισθητικές ποιότητες  των  ενδεικτικών της συλλογής του, μεταφέροντας  στοιχεία από τις διακοσμητικές τους ζώνες  σε ένα  σύγχρονο συλλογικό έργο».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το έργο θα επιδιωχθεί να είναι συμμετοχικό και να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα  συμβολικά  και συνδετικά στην τοπική κοινότητα με την εποπτεία, την έμπνευση, την εμψύχωση και την εθελοντική προσφορά του  ερασιτέχνη ψηφιδοθέτη και χαρισματικού  δημιουργού κ. Νίκου  Μπολάκη, κατοίκου Νεροκούρου Χανίων και μέλους του Συλλόγου Φίλων του».
«Με την  ολοκλήρωση του συλλογικού έργου προγραμματίζεται ψυχαγωγική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων για την επιβράβευση όσων συνέβαλαν  ενεργά στις διάφορες φάσεις δημιουργίας του και το νέο ξεκίνημα του Μουσείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα