Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ψηφιακή απονομή Διπλωμάτων Mηχανικού στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Η πλειονότητα των 112 νέων αποφοίτων Μηχανικών των πέντε Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την ανακήρυξη του χειμερινού εξαμήνου 2020-2021 συμμετείχε ενεργά στην Ψηφιακή Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 12 Mαρτίου 2021,  ενώ η ζωντανή μετάδοση της Τελετής μέσω της επίσημης σελίδας του Ιδρύματος στο facebook ξεπέρασε τις 3.000 θεάσεις, με περισσότερες από 200 ευχές και σχόλια αγάπης και συγκίνησης, από συγγενείς και φίλους προς τους νέους Μηχανικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη Καθ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, ο οποίος παρουσίασε την προσκεκλημένη ομιλήτρια, Δρ. Σιμόνη Τριανταφυλλίδου, απόφοιτο Μηχανικό Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε ζωντανή σύνδεση με το Cincinnati, Ohio, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής! Με την πρόσκληση αυτή, στη συγκυρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, «θέλαμε να δούμε πώς συμβάλλει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην επαγγελματική καριέρα και στη ζωή των αποφοίτων μας γυναικών-Μηχανικών».

Η Σιμόνη Τριανταφυλλίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2003. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια (Virginia Polytechnic Institute and State University) στις ΗΠΑ. Η μεταπτυχιακή και η διδακτορική της διατριβή τιμήθηκαν με διακρίσεις, λαμβάνοντας την πρώτη θέση σε βραβεύσεις του Αμερικανικού Συλλόγου Καθηγητών Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης (Association of Environmental Engineering and Science Professors – AEESP) και της Αμερικανικής Ένωσης Υπηρεσιών Ύδρευσης (American Water Works Association – AWWA). Σήμερα, είναι ερευνήτρια στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency – EPA, Office of Research and Development) στο Σινσινάτι του Οχάϊο, όπου διεξάγει έρευνα στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υδρόβια χημεία, την επιστήμη της διάβρωσης, την ποιότητα/επεξεργασία πόσιμου νερού, τη βιώσιμη υποδομή πόσιμου νερού.

Στην ομιλία της, φορώντας την τήβεννο της ορκομωσίας από το διδακτορικό της, επέστησε την προσοχή των αποφοίτων σε ενδιαφέροντα σημεία: «είναι σίγουρα μεγάλο κατόρθωμα το πτυχίο σας, είναι όμως και μεγάλο προνόμιο και εύχομαι να σας προσδίδει υπερηφάνια και τιμή, αλλά και αίσθημα ευθύνης ταυτόχρονα», «να στοχεύετε πάντα υψηλά στη ζωή σας», «εσείς είστε κομμάτι της λύσης για τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας», «το Πολυτεχνείο μου προσέφερε πολύτιμα εργαλεία και τα προσέφερε και σε εσάς, στο χέρι μας είναι τώρα να τα αξιοποιήσουμε, να τα εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τον εαυτό μας και για τους άλλους», Έκλεισε την ομιλία της, απευθύνοντας ευχές στους νέους αποφοίτους: «Εύχομαι καλή υγεία, καλές αποφάσεις και δημιουργικά λάθη στη ζωή σας. Όπου και να ταξιδέψετε, μη ξεχνάτε ποτέ την Ιθάκη ή, στη δική μας περίπτωση, την Κρήτη!»

Κατά την απονομή, οι απόφοιτοι είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία, καθώς είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο κοινό, να μιλήσουν για την εμπειρία των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, για τον τόπο όπου βρίσκονται και να μοιραστούν τις ευχές τους με όλους τους συμμετέχοντες!

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα