Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ψηφιακές διαδρομές του Ελ. Βενιζέλου στη Κρήτη

Τις διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ψηφιακά δεκάδες Χανιώτες και ξένοι επισκέπτες μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμα που υλοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ψηφιακού δικτύου που συνδέει τους πέντε τόπους/σταθμούς και συγκεκριμένα τα σημεία Χαλέπα, Μουρνιές, Ακρωτήρι, Θέρισο και Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την προσωπική και πολιτική πορεία και δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο κάθε σταθμός αποτελεί ένα διακριτό επισκέψιμο πόλο πολιτισμού και τουρισμού.

Μέσα από τη συλλογή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση υλικού και δημιουργία μίας σειράς ψηφιακών εφαρμογών με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών αιχμής, αναδεικνύεται και προβάλλεται το έργο του Έλληνα πολιτικού. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η τουριστική ενίσχυση των συγκεκριμένων τόπων/σταθμών, η αύξηση της επισκεψιμότητάς τους και η ποιοτική αναβάθμιση του πολιτιστικού-τουριστικού προϊόντος των Χανίων.

Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”

 

Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”

Για παράδειγμα στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, ο επισκέπτης σαρώνοντας με το κινητό του το QR Code που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο, μπορεί να περιηγηθεί μέσω της εφαρμογής στην Επανάσταση του 1897, στα ιστορικά γεγονότα, την συμβολή του Ελ. Βενιζέλου και να διαβάσει αποσπάσματα από τον Τύπο της εποχής, να δει ιστορικές φωτογραφίες, απολαμβάνοντας πραγματικά ένα ταξίδι στον χρόνο.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΠ «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Η συνολική δημόσια δαπάνη είναι: 193.440,00 ευρώ (156.000€ + ΦΠΑ)

(Συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη: 156.000,00 ευρώ, Ιδιωτική συμμετοχή: 37.440,00 ευρώ).

Ανάδοχος του έργου είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα