Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Ashes” στο κανάλι της Βουλής

■ Η ταινία εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πρόγραμμα “Διάπλασις”

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Ashes”, σε σκηνοθεσία του φοιτητή του Τομέα Θεατρικών, Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Μαθιουδάκη, θα προβληθεί αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί στο κανάλι της Βουλής.

Το “Ashes” αποτελεί επίσημη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στα “Φοιτητιβίσματα 2024”, που είναι δεκαπεντάλεπτες ταινίες που παράγονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Διάπλασις” της Βουλής των Ελλήνων και της Τηλεόρασης της Βουλής.
Στο πρόγραμμα για το 2023 συμμετείχαν 55 φοιτητές από 37 τμήματα και 18 ελληνικά Πανεπιστήμια.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπροσώπησε ο φοιτητής του Τομέα Θεατρικών, Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας, Γιάννης Μαθιουδάκης, ως σκηνοθέτης της ταινίας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Υπεύθυνη – Σύνδεσμος του Προγράμματος “Διάπλασις” για το Τμήμα Φιλολογίας και επιβλέπουσα παραγωγής είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Κινηματογράφου, Παναγιώτα Μήνη.
Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών, “Ashes”, η οινοποιός και αμπελουργός Ηλιάνα Μαλίχιν μιλά για τις τραγικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι των Μελάμπων Ρεθύμνου από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 15 Ιουλίου 2022 και μέσα σε σχεδόν 4 ημέρες κατέκαψε εκτάσεις περίπου 20.000 στρεμμάτων και το 90% των παλαιών προφυλλοξηρικών αμπελώνων των Μελάμπων – ενός χωριού με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αμπελουργική παράδοση και ιστορία.
Οι ταινίες του προγράμματος μεταδίδονται κάθε Κυριακή στις 10:30 το πρωί και κάθε Σάββατο στις 09:30 το πρωί σε επανάληψη.
Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Ashes θα μεταδοθεί: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ώρα 10:30 π.μ. στο Κανάλι της Βουλής και σε επανάληψη το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, ώρα 09:30 π.μ.
Η προβολή είναι διαθέσιμη σε ζωντανή μετάδοση και μέσω του WebTV της Τηλεόρασης της Βουλής (https://parltv.live.grnet.gr/webtv/)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα