Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Ιτζεδίν

Το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ “Γράμμα για το μέλλον στους ισοβίτες του Ιτζεδίν: Ένα ντοκιμαντέρ για το φρούριο που έγινε φυλακή”, της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, θα προβληθεί σήμερα, Σάββατο, 11 και αύριο, Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης στα Χανιά στις 20:00. Μετά την προβολή για το Ιτζεδίν θα μιλήσουν οι: Ηλίας Κολοβός (αναπληρωτής καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός, υπεύθυνος στα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη) και Ιωάννα Καρυστιάνη (συγγραφέας).
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί έναν τρόπο καταγραφής αλλά και ανάδειξης αυτής της ιστορίας, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που σχετίζονται με τον τρόπο αυτό, με τη συμβολή ιστορικών καθώς και μέσω της προβολής αρχειακού υλικού.
Τις προηγούμενες μέρες θα γίνουν εργαστήρια και προβολές σε σχολεία. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Χανίων “Ανοιχτά Πανιά”.
Σκηνοθεσία – σενάριο: Κωνσταντίνα Βούλγαρη, ιστορική έρευνα – σενάριο: Κυριακή Φωτιάδου, πρωτότυπη μουσική: Σπύρος Γραμμένος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα