Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Προβληματισμός κατοίκων για το ξενοδοχείο “καραντίνας” στα Μ. Χωράφια

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί σε κατοίκους και επαγγελματίες από τα Μεγάλα Χωράφια καθώς στην περιοχή τους πρόκειται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο “καραντίνας” του νομού Χανίων που θα υποδεχθεί ασυμπτωματικούς ασθενείς της Covid-19 και περιπτώσεις ήπιες που δεν χρειάζονται νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Συνέλευση πραγματοποίησαν κάτοικοι και επαγγελματίες στα Μεγάλα Χωράφια για το θέμα του ξενοδοχείου “καραντίνας”

Πάντως, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο παλιό δημοτικό σχολείο της περιοχής έγινε αναφορά σε πιέσεις που δέχεται το Υπουργείο Τουρισμού από ξενοδόχους και τοπικούς φορείς της Κρήτης ώστε να λειτουργήσει 1 μόνο ξενοδοχείο σε επίπεδο Περιφέρειας, το οποίο θα είναι στο Ηράκλειο.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης την οποία κάλεσε η τοπική κοινότητα κάτοικοι και επαγγελματίες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία λόγω της λειτουργίας του ξενοδοχείου “καραντίνας” μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ενώ αναφέρθηκαν και στον κίνδυνο να “στιγματιστούν” τα Μεγάλα Χωράφια κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες σε επίπεδο επισκεψιμότητας και τουρισμού.
Από τη μεριά τους, τόσο οι εκπρόσωποι του ξενοδοχείου όσο και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Νικολακάκης διαβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί υπόψη και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πως το προσωπικό του ξενοδοχείου δεν θα έρχεται σε επαφή με τους φιλοξενούμενους παρά μόνο τηλεφωνικά, θα χρησιμοποιούνται ατομικές συσκευασίες μιας χρήσης, το φαγητό θα έρχεται με διανομή και θα αφήνεται έξω από την πόρτα των φιλοξενούμενων, ενώ τα απορρίμματα θα απομακρύνονται μέσα σε ειδικούς κάδους που θα συλλέγει εξειδικευμένη εταιρεία. Ξεκαθαρίστηκε ακόμα ότι το γενικό πρόσταγμα θα το έχει ο ΕΟΔΥ και πως το ξενοδοχείο σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το νοσοκομείο όπου θα μεταφέρονται τα πιο σοβαρά περιστατικά.
Πηγή έντονου προβληματισμού αποτέλεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η αναφορά πως, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, δεν προβλέπεται αστυνόμευση του ξενοδοχείου “καραντίνας”, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο κάποιος φιλοξενούμενος να επιχειρήσει να βγει έξω.
Το “παρών” στη συνέλευση έδωσαν, μεταξύ άλλων, και οι αντιδήμαρχοι Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και Μιχάλης Τσουπάκης, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στον υπουργό Τουρισμού που αναμένεται στην Κρήτη και θα θέσουν το αίτημα για τη δημιουργία 1 ξενοδοχείου καραντίνας σε επίπεδο νησιού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα