Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Προβληματισμός για την πανδημία

Ανησυχία και προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας, καθώς μπορεί ο δείκτης θετικότητας να είναι προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δείχνει πόσο μπορεί να προστατεύει ο εμβολιασμός από τον κορωνοϊό, ωστόσο οι εκτιμήσεις για τους μήνες που έρχονται δεν είναι και τόσο αισιόδοξες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την χαλαρότητα του καλοκαιριού περιμέναμε περισσότερα κρούσματα, ωστόσο, ακόμα και αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε στη χώρα μείωσαν τη μεταδοτικότητα. «Συγκρατείται προς το παρόν η πανδημία», σημειώνουν, εκτιμώντας όμως ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφοντας 3.000-3.500 κρούσματα ημερησίως.
«Αν είχαμε φτάσει το 80-85% των πλήρως εμβολιασμένων, θα είχαμε λιγότερα και από τα μισά» κρούσματα, τονίζουν επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι υπάρχει συνεχής επιτήρηση της επιδημιολογικής κατάστασης και αν χρειαστεί θα παρθούν επιπλέον μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένες περιοχές.
Η ανησυχία σε κάθε περίπτωση είναι έκδηλη γι’ αυτό και επιβάλλεται επαγρύπνηση για την επερχόμενη περίοδο, ώστε να μην ξαναζήσουμε “προηγούμενους χειμώνες”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα