Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Προβληματισμοί

Περίοδος προβληματισμού για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο παρακολουθεί “στενά” τόσο την εξέλιξη των τιμών στην ενέργεια όσο και την ακρίβεια που καταγράφεται σχεδόν στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.
Ταυτόχρονα, η αγωνία είναι έντονη για την πορεία των εσόδων κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, η οποία θα κρίνει τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για παρεμβάσεις, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Προβληματισμός και αγωνία υπάρχει, όμως, και στα νοικοκυριά, τα οποία μέχρι τον Φεβρουάριο είναι… γεμάτα φορολογικές υποχρεώσεις. Από τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ μέχρι και την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας που θα ξεκινήσει με το νέο έτος.
Κατά πόσο άραγε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις συσσωρευμένες φορολογικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που έχει ξεκινήσει να γίνεται περισσότερο από ορατό;
Ή μήπως θα αναγκαστούν να αφήσουν πίσω… απλήρωτους φόρους, γεμίζοντας εκ νέου τη “δεξαμενή” των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ταμεία και εφορία;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα