Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Προβληματισμοί

Έντονους προβληματισμούς πυροδοτεί στην κυβέρνηση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή όσον αφορά στον τομέα της ενέργειας, τις τιμές των καυσίμων και το τι μέλλει γενέσθαι, την ώρα που και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται, το ράλι στις τιμές του ελαιόλαδου δεν λέει να σταματήσει και η παραγωγή λαχανικών και φρούτων στην Ελλάδα υστέρησε φέτος σε ποσότητα και ποιότητα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Όλες αυτές οι ανατιμήσεις προβληματίζουν και τους καταναλωτές που εδώ και μήνες βιώνουν την ακρίβεια στις τσέπες τους.
Οι επιπτώσεις δε της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων καταγράφεται και στην τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕ με το 90% να δηλώνει ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών.

Και όλα αυτά τη στιγμή που και ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι το 2024 είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα σοκ στις διεθνείς αγορές τροφίμων και ενέργειας, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις θέλουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει, η εκδήλωση του φαινομένου Ελ Νίνιο η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο, είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή ορισμένων τροφίμων το επόμενο έτος.
Η κυβέρνηση, με το βλέμμα στον προϋπολογισμό, εξετάζει επιδόματα και επιδοτήσεις για την ανακούφιση των νοικοκυριών, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα