Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Προβλήµατα ζητούν λύση

Σοβαρά προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της τα οποία πρέπει να απασχολήσουν τον Δήμο Χανίων έθεσε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνάντηση φορέων και συλλόγων του τουρισμού (ΕΒΕΧ, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαστικών Αυτοκ/των, κ.α.) ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης. Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν.

Αξίζει να θυμηθούμε μερικά από αυτά, καθώς αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία:
• Το ζήτημα του πάρκινγκ.
• Η επιτακτική ανάγκη αποπεράτωσης του έργου της Δημοτικής Αγοράς.
• Το ζήτημα με τις δημόσιες τουαλέτες καθώς «και στην πλατεία 1866 αλλά και στην Δημοτική Αγορά είναι εδώ και καιρό κλειστές. Ο Σύλλογος θεωρεί ‘‘απαράδεκτο’’, ο Δήμος να μην έχει εγκαταστήσει κάποια (έστω χημική) τουαλέτα πλησίον της Δημοτικής Αγοράς που να εξυπηρετεί το κοινό».
• Η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση. Ο Σύλλογος, θεωρεί ότι «ο Δήμος από πλευράς του πρέπει να πιέσει τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα του xανιώτικου λαού για το σπάσιμο του μονοπωλίου στο λιμάνι της Σούδας».
• Η ανάγκη αντικατάστασης του φωτισμού με σύγχρονου τύπου, σε υποφωτισμένες οδούς και στενά όπως Μπετόλο, Σκρυδλώφ κ.ά. αλλά και αποκατάστασης μικροζημιών, κυβόλιθων, πεζόδρομων και πεζοδρομίων σε στενά της Παλιάς Πόλης (φρεάτια, τρύπες, λακκούβες κ.λπ.).
• Τα ημιτελή έργα που αφορούν το ανάχωμα της Δυτικής Τάφρου, της πρώην πισίνας του Ξενία, και της Δυτικής Τάφρου. Επιπλεόν, από το Φλεβάρη του 2017 μεγάλα τμήματα του προμαχώνα Αγ. Δημητρίου (Lando ή Schiavo) έχουν καταρρεύσει και δεν έχει προχωρήσει η επισκευή. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα έχει επισημάνει ο Σύλλογος. Είναι ζητήματα που δεν αφορούν απλώς έναν Σύλλογο αλλά όλη την πόλη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι ζητήματα που θα έπρεπε να θέσει σε προτεραιότητα ο Δήμος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα