Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πρωτοτυπίες!!!

Τίποτα απ’ όλα όσα γίνονται και λέγονται δεν είναι πρωτότυπα! Ούτε τα “μπάρμπεκιου” δίπλα στους καταυλισμούς, ούτε τα επιχειρήματα «πάρτε τους σπίτι σας», ούτε ότι «όποιος μπαίνει σπίτι σου, το σέβεται», ούτε βέβαια το ακλόνητο ότι θα γίνουμε «μουσουλμανική χώρα»!
Για όσους μελετούν την ιστορία, -δεν τη διαβάζουν, αλλά τη μελετούν έστω στοιχειωδώς- προσφυγιά και εθνικισμός πάνε πακέτο, όπως ανθρωπισμός και μισανθρωπία πάνε πάλι μαζί σ’ αυτόν τον κόσμο!
Hρθαν κι οι παρελάσεις, έρχονται και τα «πανηγύρια» για την «αναγέννηση» του Eθνους, όπου επιτέλους θα τονωθεί το εθνικό συναίσθημα που από την εποχή του Παπαρρηγόπουλου και του Ι. Μεταξά έχει ατονήσει, αλλά να είναι καλά η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που πάντα είναι παρούσα και με τις ευλογίες της χορηγούμενης δημοσιογραφίας μας το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία!
Ευτυχώς, υπάρχουν και οι ασπιδοφόροι απόγονοι της Μακεδονικής δυναστείας που στήνουν μπλόκα στις εισόδους των πόλεων προς τέρψη των ρεπόρτερς!
Η χώρα κινείται από την αρχή της κρίσης σταθερά στην πεπατημένη των συνδρόμων της ξενοφοβίας, η οποία παντού και πάντα αποτελεί το αντίδοτο οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων. Οι ανεκτικοί εθνομηδενιστές απ’ τη μια και οι υπερπατριώτες απ’ την άλλη, φυλάσσουν τις δικές τους “Θερμοπύλες” εμποδίζοντας να υπερβούν τα στενά τους κάθε μορφής Μογγόλοι, Ούννοι και Χετταίοι!
Βλέπετε τι προκαλούν οι «συνωστισμοί;» κάποτε στη Σμύρνη, τώρα στη Συρία και το Ιράκ και την Παλαιστίνη! Πόσο απειλητικά είναι αυτά τα στίφη των κατατρεγμένων; Και τότε και τώρα εξίσου παρείσακτοι από τα «καθαρόαιμα» των εθνών! Πολιτικοί διαμετρήματος της «σοβαρής Χ.Α.», κληρικοί απόγονοι του Καντιώτη, πανελίστες της αρλούμπας, αφιονίζουν τους… μικρομεσαίους που αντιλαμβάνονται πως μετά τη μείωση του ΕNΦΙΑ, απειλούνται ευθέως από τους ναυαγούς με τις μαντίλες!
Σε όλη αυτήν την ιστορία ένας επαγγελματικός κλάδος κάνει τρελούς τζίρους! Τα κρεοπωλεία δεν προλαβαίνουν παραγγελίες χοιρινών από υπερπατριώτες που ακολουθώντας τις παραινέσεις νεαρού «πολιτικού αστέρα», πλήττουν και συντρίβουν τα επεκτατικά σχέδια των μεμέτηδων που εποφθαλμιούν την εθνική μας ακεραιότητα!

1 Comment

  1. Όλα σωστά και ωραία αυτά που γράφετε… ως ένα βαθμό. Ως εκεί που οι πρόσφυγες αρχίζουν να κατακλύζουν με τον μεγάλο τους αριθμό μια άλλη χώρα που και να θέλει δεν μπορεί να τους σηκώσει. Ποιος είναι αυτός ο αριθμός; Δεν μπορώ να το πω. Αλλά είναι σίγουρο πως υπάρχει, και είναι επίσης σίγουρο πως αν αφήσουμε τα πάντα στην θέληση των προσφύγων να έρθουν, αυτός ο αριθμός θα ξεπεραστεί στο πολλαπλάσιο του. Όσο λανθασμένο είναι να φοβόμαστε πως θα μας καταστρέψουν οι πρόσφυγες που ήδη υπάρχουν εδώ, είναι και η άποψη πως δεν υπάρχει πρόβλημα όσοι άλλοι και να έρθουν. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με εθνικιστικές υπερβολές ούτε με άρνηση της πραγματικότητας. Αρχικά πρέπει να υπάρχει μια ορθολογική και ειλικρινής ανάγνωση της συγκεκριμένης πραγματικότητας και μετά πρέπει να βρεθούν λύσεις, και αυτές μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστατευτική πολιτική.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες