Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικών βίας μέσω Διαδικτύου

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου στην Ελλάδα -και από τα πρώτα στην Ευρώπη που παράγονται στοχευμένα- Πρωτοκόλλου αντιμετώπισης περιστατικών βίας μέσω Διαδικτύου για επαγγελματίες πρώτης γραμμής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SAFE-NET, που υλοποιεί ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με εταίρους το KUN–Κέντρο για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα (Νορβηγία) και το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) (Ελλάδα).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «το Πρωτόκολλο στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων των σχολικών επαγγελματιών και εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην θεματική της έμφυλης διαδικτυακής βίας καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων εφήβων στη θεματική της έμφυλης διαδικτυακής βίας. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις προς τους εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 7-9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» η συνάντηση της Ομάδας Έργου η οποία συνοδεύτηκε και από τη δράση Αμοιβαίας Μάθησης, στο πλαίσιο του Έργου. Συζητήθηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα με σκοπό την ενσωμάτωσή τους στις επικείμενες δράσεις του Έργου ενώ συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου».

Όπως επισημαίνεται «το έργο SAFE-NET, σκοπός του οποίου είναι να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής βίας και την υποστήριξη των κοριτσιών θυμάτων βίας, υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» (Ελλάδα) και εταίρους το KUN – Κέντρο για την Ισότητα και τη Διαφορετικότητα (Νορβηγία) και το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ελλάδα).
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021».

Περισσότερα εδώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα