Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρώτη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στο ενετικό λιμάνι

Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, διοργανώνουν Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας με τίτλο: «ΟΙΚΟ SEA» στην αρχή του Λιμενοβραχίονα του Φάρου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με έργα του Δημήτρη Αναγνώστου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η έκθεση που περιλαμβάνει οκτώ έργα τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στο νερό, προωθεί την οικολογική συνείδησή, μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με το νερό. Η συλλογή υποβρύχιων σουρεαλιστικών φωτογραφιών θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους λάτρεις της τέχνης και της φωτογραφίας, αλλά και γενικά στο ευρύ κοινό, να βυθιστούν σε έναν κόσμο φαντασίας και σουρεαλισμού που αποτυπώνεται μέσα από το συνδυασμό των φακών μιας υποβρύχιας και επίγειας κάμερας. Η έμπνευση του καλλιτέχνη προέρχεται από τη φυσική ομορφιά τόσο του ανθρώπου όσο και του βυθού της Κρήτης.

Στη συνέχεια, αφού τα έργα καλυφθούν με ζωντανούς μικροοργανισμούς της θάλασσας επί των 8 εικόνων, θα εκτεθούν επίγεια σε χρόνο και χώρο που θα καθοριστεί,  ώστε να διαπιστώσει το κοινό το “πώς το νερό γεννάει ζωή”!
Ο Δημήτρης Αναγνώστου, είναι έμπειρος δύτης και έχει πάθος για τη φωτογραφία. Μέσα από αυτή την έκθεση, για πρώτη φορά παραθέτει το γυναικείο σώμα στη φυσική του μορφή, μέσα στη γενέτειρά του: το νερό. Η χρήση δημιουργικών τεχνικών, όπως ο χειρισμός του φωτός, το βάθος πεδίου και η προοπτική, οδηγεί σε εικόνες που κόβουν την ανάσα που προκαλούν τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Ως ένας άνθρωπος με πάθος του την κατάδυση, τη φύση και την αιχμαλώτισή τους σε σουρεαλιστικές φωτογραφίες, θέλησα να φέρω τον θεατή σε ένα φωτογραφικό ταξίδι μέσα στο νερό, παρατηρώντας την ίδια του τη φυσική εμπειρία μέσα από τις οκτώ εικόνες που δημιούργησα. Ο άνθρωπος είναι νερό, κατάγεται από το βυθό και σ’ αυτή την έκθεση φωτογραφίας θα έχει την ευκαιρία να το δει και να το ζήσει ταυτόχρονα»».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα