Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Πρώτη…βουτιά στο καταδυτικό πάρκο (φωτ & βίντεο)

Στη βιντεοσκόπηση του βυθού στον “Εμπρόσγιαλό” Αποκορώνου, μια περιοχή που έχει δεσμευτεί για τη λειτουργία του πρώτου Καταδυτικού πάρκου προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού”. Μέλη του Συλλόγου βούτηξαν στο χώρο των 50 στρ. όπου έχει χωροθετηθεί το πάρκο και βιντεοσκόπησαν το βυθό, ενώ η δημοτική αρχή ανακοίνωσε πως δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εκτιμάει ότι σε ένα χρόνο το πάρκο θα μπορεί να δοθεί σε κανονική χρήση.
«Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μόλις αναλάβαμε ως δημοτική αρχή και δείχνει να βρίσκεται προς το τέλος της. Πήραμε όλες τις εγκρίσεις, από όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλλουμε ένα πλήρη φάκελο για την αδειοδότηση του έργου. Διαλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο στον Εμπρόσγιαλό γιατί έχει τις λιγότερες δεσμεύσεις για να πετύχουμε την αδειοδότηση του. Είναι ένα πανέμορφο μέρος του Αποκόρωνα και προσδοκούμε να επιτύχουμε δύο στόχους.: Να αναδείξουμε ότι υπάρχουν και άλλα είδη τουρισμού όπως ο καταδυτικός για την περιοχή μας αλλά να δώσουμε παράλληλα τη δυνατότητα να αυξηθούν τα αλιεύματα της περιοχής που από την υπεραλίευση και άλλες παράνομες δραστηριότητες έχουν μειωθεί σημαντικά».

Στην περιοχή πέρα από τις τρεις καταδυτικές διαδρομές, την πόντιηση υφάλων και δύο πολεμικών σκαφών θα απαγορεύεται το ψάρεμα ενισχύοντας έτσι τους πληθυσμούς των ψαριών. «Μετά τη δυσκολία των εγκρίσεων και την αγκύλωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς είμαστε το πρώτο επίσημο καταδυτικό πάρκο, οι ίδιες υπηρεσίες θα δώσουν και τις αδειοδοτήσεις κάτι που δεν θα καθυστερήσει καθόλου» ανάφερε ο κ. Κουκιανάκης .

Για το Σύλλογο Χανίων “Φίλοι του Βυθού” ο πρόεδρος του κ. Χάρης Καραβαράκης δεν έκρυβε τη χαρά για την εξέλιξη αυτή. «Αγωνιζόμαστε πάνω από 15 χρόνια για να δημιουργηθούν καταδυτικά πάρκα στη χώρα μας. Το πρώτο από ότι φαίνεται θα είναι εδώ στον Αποκόρωνα και αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο που αγωνίστηκαν για την αδειοδότηση. Τα δύσκολα είναι για τους χαρισματικούς και τους ανθρώπους που βλέπουν μπροστά και ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο κ. Κουκιανάκης» είπε ο κ. Καραβαράκης, υπογραμμίζοντας την μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα που προσφέρει ένα καταδυτικό πάρκο για μια περιοχή.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη προσπάθεια να πάρουμε όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις. Εδώ και ενάμιση χρόνο κάναμε ότι μπορούσαμε. Η τελευταία έγκριση που πήραμε ήταν από την Κτηματική και έτσι μπαίνουμε στην τελική ευθεία» είπε ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακής Αποκόρωνα” κ. Σταύρος Σταυρουλάκης που κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί το έργο και ειδικά για να δοθεί η έγκριση από την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

 

 

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΥΒΩΝ
«Πήραμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είμαστε σε διαδικασία με την Περιφέρεια ώστε την επόμενη εβδομάδα να επισκεφθούμε το Υπουργείου Οικονομικών. Ήδη έχουμε συναντήσει το γενικό γραμματέα των ΣΔΙΤ προκειμένου να δούμε πως θα εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την κατασκευή της Μαρίνας με χρηματοδότηση κατά 50% από το δημόσιο. Αν αυτό επιτευχθεί θεωρώ ότι το έργο είναι ώριμο. Θα ελλιμενίζονται 90 τουριστικά σκάφη και θα αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χ. Κουκιανάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα