Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Πρώτη συνάντηση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

Ξεκίνησε η προετοιμασία των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία θα υλοποιήσουν οι τέσσερις δήμοι, πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, έγιναν σήμερα δύο συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρίας Κασσωτάκη και στελεχών της Υπηρεσίας. Η πρώτη με το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη και διευθυντικά Στελέχη και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και η δεύτερη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και Διευθυντικά Στελέχη του Δήμου.

Επισημαίνεται πως «τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ συνολικά στους τέσσερις δήμους και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους Δήμους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Αφορούν κυρίως, σε δράσεις που εστιάζουν στο πρασίνισμα των πόλεων, την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ποδηλατόδρομους, ηλεκτροκίνηση και βέβαια αναπλάσεις δρόμων, κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα