Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Πρόταση Βολουδάκη για τα Σφακιά και τις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821

Η Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά  θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δράσεων για τη 200η επέτειο της Επανάστασης στην Κρήτη και εκεί να λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση, προτείνει στο δήμαρχο Χανίων ο βουλευτής της Ν.Δ Μανούσος Βολουδάκης.

Αναλυτικότερα, όπως ο κ. Βολουδάκης αναφέρει: «ως προς το γενικό περιεχόμενο των δράσεων. Όπως έχω ήδη επισημάνει, πιστεύω ότι στο σχεδιασμό μας για το 2021, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα βασικά: το γεγονός ότι γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του έθνους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, ενός ξεσηκωμού «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι το έθνος αναγεννήθηκε το 1821, ανακεφαλαιώνοντας σε μια λαμπρή στιγμή τη μακραίωνη ιστορία και κληρονομιά του. Και πρέπει βέβαια να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των πρωτεργατών, των ηρώων και των μαρτύρων αυτού του ξεσηκωμού. Δε θέλω να επαναλαμβάνω τα αυτονόητα, όμως μερικές φορές γίνεται και αυτό αναγκαίο. Πάνω σε αυτά τα αυτονόητα, και στην ανάδειξη των επιτευγμάτων της πατρίδας μας από τότε ως σήμερα, μπορούμε να βασίσουμε τη συζήτηση για την πορεία του έθνους στο μέλλον.

Το δεύτερο σημείο αφορά την τοπική διάσταση.

Η Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη κηρύχθηκε στο μοναστήρι της Θυμιανής Παναγίας στα Σφακιά. Εκεί συνέρρευσαν εκπρόσωποι όλης της Κρήτης, αποφάσισαν τον ξεσηκωμό και εξέλεξαν τους «Αρχηγούς των Όπλων». Η Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά λοιπόν,  θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δράσεων για τη 200η επέτειο της Επανάστασης στην Κρήτη και εκεί να λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση. Σχετική προεργασία κάνει ήδη ο Δήμος Σφακίων και η Ένωση Σφακιανών Νομού Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση, θα είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία στην προετοιμασία ενός πλήρους προγράμματος για να τιμήσουμε στα Χανιά τη 200η επέτειο του 1821 ».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες