Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Προτάσεις ξενοδόχων των Χανίων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σειρά προτάσεων για αλλαγές στα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων νομού Χανίων.
Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι αναφέρονται σε κάθε τομέα και υπηρεσία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και προτείνουν μεταξύ άλλων:
•Οροφοκομία: Να επιτραπεί η καθημερινή καθαριότητα στα δωμάτια των πελατών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής, να επιτραπούν τα accessories στα δωμάτια, όπως π.χ. πίνακες με την προϋπόθεση να καθαρίζονται μετά την αναχώρηση του πελάτη
ή και κατά την παραμονή με ατμοκαθαριστή, κ.α.
•Μπαρ: Να επιτραπεί η χρήση των “post-mix” αναψυκτικών από τους πελάτες καθώς δεν
ακουμπάνε πουθενά, στους εξωτερικούς χώρους οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων να μειωθεί στο 1 μέτρο, με χρήση γαντιών μίας χρήση να σερβίρονται την μπύρα μόνοι τους και να τα απορρίπτουν στον ειδικό κάδο, να πυκνώσουν τα σημεία με απολυμαντικό υγρό, κ.α.
•Εστιατόριο: Στους καλά αεριζόμενους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους η
απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων να μειωθεί στο ένα μέτρο, εναλλακτικά με τους τρόπους
που ίσχυαν πέρυσι στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, κ.α.
• Animation: Να ανοίξουν τα Kids club και να λειτουργούνn σύμφωνα με τους κανόνες της τήρησης αποστάσεων μεταξύ των παιδιών, να υπάρχει μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τετραγωνικό μέτρο.
• Ξαπλώστρες και ομπρέλες: Οι αποστάσεις στις ξαπλώστρες στους εξωτερικούς χώρους να μειωθούν στο 1 μέτρο καθώς επικρατούν συνθήκες καλού αερισμού.
• Υποδοχή: Να επιδοτηθούν τα προγράμματα που προσφέρουν ανέπαφες συναλλαγές τύπου Check In – Check Out καθώς και ενημέρωσης των πελατών αλλά και ανέπαφων πληρωμών


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα