Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πρώτα η δίκη για τα κακουργήματα στην υπόθεση της “Αγίας Σκέπης”

Στην αναβολή της δίκης για τα πλημμελήματα στην υπόθεση της “Αγίας Σκεπής” μέχρι την εκδίκαση των κακουργημάτων προχώρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Είχαν προηγηθεί 11 αιτήματα αναβολής από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Κατά τη διάρκεια της αναβολής, αναστέλλεται η παραγραφή των αδικημάτων με βάση το άρθρο 59 του κώδικα ποινικής δικονομίας.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση των πλημμελημάτων – εκτός από τους 7 κατηγορουμένους που διώκονται και για τα κακουργήματα (δύο ιδιοκτήτριες της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, δύο γιατροί, 3 υπάλληλοι της δομής) – είναι άλλα 17 άτομα υπάλληλοι της δομής, υπαλλήλους της περιφέρειας και του Δήμου Χανίων κα.
Οι δικηγόροι υπεράσπισης κατέθεσαν 11 αιτήματα για αναβολή κινούμενοι σε δύο κυρίως κατευθύνσεις:
• Συνήγοροι τόνισαν πως αυτό που προέχει είναι η εκδίκαση της υπόθεσης σε ανώτερο δικαστήριο, για τα κακουργήματα και στη συνέχεια η εκδίκαση για τα πλημμελήματα. Μάλιστα ο δικηγόρος των δύο ιδιοκτητριών κ. Ρουσόπουλος επισήμανε πως οι εντολείς του έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαμαρτυρόμενες για τη συνέχιση της προφυλάκισης τους.
• Άλλοι δικηγόροι (κυρίως των υπαλλήλων της Περιφέρειας και του Δήμου) ζήτησαν το διαχωρισμό της υπόθεσης καθώς οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν συνάδουν με τις βαριές κατηγορίες σε βάρος των ιδιοκτητριών της δομής, των γιατρών και των υπαλλήλων της.

ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ “ΣΑΣΜΟ”

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για διαχωρισμό της υπόθεσης προκαλώντας την αντίδραση των νομικών εκπροσώπων του πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Βουλγαράκη, κ. Χ. Πιτσιγαυδάκη και Ε. Κουκιαδάκη.
Χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Πιτσιγαυδάκης πως «δεν μπορεί να ο αντιπεριφερειάρχης που κατηγορείται για πολεοδομική παράβαση να είναι κατηγορούμενος στην ίδια δίκη με τις ιδιοκτήτριες της δομής», ενώ ο κ. Κουκιαδάκης επισήμανε πως αυτός που συνέταξε τη δικογραφία «θα πρέπει να αναλάβει σεναριογράφος στο “Σασμό”».
Η δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας κ. Μαρία Παπαδάκη που εκπροσωπεί οικογένειες που είχαν ανθρώπους τους στη δομή ενημέρωσε το δικαστήριο πως υπάρχει βούλευμα με βάση το οποίο για τις πλημμεληματικές κατηγορίες θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο και ο νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Καλογερής.
Ο δικηγόρος της Π.Ε. Χανίων κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκη τόνισε πως δεν του έχει επιδοθεί κανένα τέτοιο βούλευμα και δεν γνωρίζει αν ισχύουν αυτά που λέει κ. Παπαδάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα