Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Προστασία πρώτης κατοικίας με το πρώτο νομοσχέδιο Σταθάκη

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, και τόνισε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή είναι για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
“Η κυβέρνηση έχει πετύχει να υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγκλιση σε ένα κείμενο το οποίο διατηρεί αυτά τα οποία διεκδικούσαμε από την αρχή. Υπάρχει μια ένταση ακόμα για το θέμα κάποιων διαφωνιών, κυρίως από τη Γερμανία, αλλά εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι σήμερα θα έχουμε, με λίγη πολιτική βούληση, και κατάληξη”, είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: “Αν δεν υπάρξει συμφωνία, προφανώς, δεν έχει άλλους θεσμούς παρά μόνον το Συμβούλιο Αρχηγών το οποίο θα αποφανθεί οριστικά γι αυτά τα οποία θα τελούν υπό εκκρεμότητα. Θεωρώ, πάντως, ότι επειδή είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό σύγκλισης, ότι υπάρχουν περιθώρια, ακόμα και σήμερα, να καταλήξουν”.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν, λόγω τις διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές, ο κ. Σταθάκης απάντησε: “Νομίζω ότι οτιδήποτε δεν έχει δημοσιονομικό κόστος και εμπίπτει στην κατηγορία δημοσιονομικού οφέλους θα προχωρήσει. Το δεύτερο που θα προχωρήσει είναι αν η σημερινή συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό στο οποίο υπάρχει μια συναίνεση, το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πρώτο και βασικότερο είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κι αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο μου”.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια” ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα έτοιμη, διότι το ζήτημα είναι σύνθετο. Θα γίνει σε μερικούς μήνες, “στη σωστή στιγμή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, είπε και σημείωσε ότι “το άμεσο είναι να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας από κίνδυνο πλειστηριασμών”.
Ο υπουργός επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος για την πορεία της κυβέρνησης.
Αύριο το πρωί θα μιλήσει σε κλειστή συνεδρίαση της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα