Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας και στο Ηράκλειο

Στο υδρευτικό δίκτυο του Ηρακλείου θα πέσει, στις προσεχείς εβδομάδες, το νερό που έχει ήδη βρεθεί στις δυο νέες γεωτρήσεις των Δαφνών.

Χθες, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Καραντινό, προχώρησε σε αυτοψία στο σημείο των εργασιών και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο των γεωτρήσεων, στέλεχος της ΔΕΥΑΗ και γεωλόγο Παναγιώτη Σοφίου, για την πορεία τους.

Αυτή τη στιγμή, η πρώτη γεώτρηση βρίσκεται στο στάδιο της διεύρυνσης, ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες σωληνώσεις και –εκτός απροόπτου – μέσα στον Ιούλιο το νερό να ενισχύσει το δίκτυο της πόλης.

Σε παραπλήσιο στάδιο, λίγο πιο πίσω χρονικά, βρίσκεται και η δεύτερη γεώτρηση.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στις Δαφνές, θα ξεκινήσει η γεώτρηση στην περιοχή του Γιούχτα.

Ο δήμαρχος έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε και εν συνεχεία δήλωσε:

«Καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε το πρόβλημα της λειψυδρίας να είναι -όσο το δυνατόν- αμβλυμμένο αυτό το καλοκαίρι, παρά τον χειμώνα ιστορικής ανομβρίας που προηγήθηκε. Αισιοδοξούμε ότι το νερό από τις γεωτρήσεις στις Δαφνές, σύντομα θα μπορεί να μας βοηθήσει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν και μαζί με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου που ήδη πραγματοποιείται, καθώς και την επικείμενη αντικατάσταση των χαλασμένων υδρομέτρων, ελπίζουμε από εδώ και εμπρός, η κατάσταση θα βελτιώνεται διαρκώς. Ασφαλώς υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας, ώστε το πρόβλημα λυθεί οριστικά, κάτι που αποτελεί και τον βασικό μας στόχο.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες οι οποίοι μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται στην δύσκολη περίσταση και δείχνουν αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση του νερού».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα