Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Προς αύξηση η τιμή του ψωμιού και στην Κρήτη

Θέμα χρόνου είναι να περάσει στο ψωμί και στα άλλα προϊόντα αλεύρων η αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και στην Κρήτη. Μάλιστα κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει εντός των ημερών με τις αυξήσεις να φαίνεται να είναι μεγαλύτερες στα προϊόντα σκληρών σταριών (ολικής άλεσης).

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, από το χώρο της αλευροβιομηχανίας οι πληθωριστικές πιέσεις λόγω κορωνοϊού, οι μειωμένες σοδειές σε Ρωσία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η αύξηση της τιμής της ενέργειας και των μεταφορών, οι αυξήσεις στις συσκευασίες, στις βοηθητικές ύλες θα φανούν και στη λιανική με την τιμή του ψωμιού και των αρτοποιημάτων. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί το ότι η Ελλάδα εξάγει σκληρό στάρι στο εξωτερικό και εισάγει μαλακό στάρι.

Παρότι το ποσοστό της αύξησης που θα φτάσει στον καταναλωτή δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογιστεί με βάση στοιχεία από αρτοποιεία εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθεί με άνοδο των τιμών από 10 έως 15% για τα προϊόντα λευκών αλεύρων που θα μπορεί να φτάσει και στο 50% για τα προϊόντα μαύρων αλεύρων (ολικής κα.) Ωστόσο κάτι τέτοιο θα φανεί πολύ σύντομα καθώς κοντά σε αυτές τις αυξήσεις μπορεί να προστεθούν και οι αυξήσεις και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες