Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Προκριματικές εκλογές αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Για μια άλλη Ευρώπη που θα στοχεύει στην Ειρήνη,στην κοινωνική συνοχή και τη συμμετοχική δημοκρατία, στο σεβασμό του περιβάλλοντος μίλησε χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ο υποψήφιος- γιατρός Βασίλης Κασσελάκης.

Στην εκδήλωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασελλάκης αφού σημείωσε πως «μεγάλωσα σε μια χώρα που η κοινωνία μετασχηματίζεται από την μεταπολίτευση και μετά κυρίως μέσω της επανάληψης και της παράδοσης» αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών. «Η Ευρώπη έχει παραμείνει στάσιμη και άβουλη μπροστά σε δύο πολέμους που γίνονται στη γειτονιά μας. Την ίδια ώρα έχουμε την άνοδο των λαικίστικων πολιτικών και της ακροδεξιάς που απειλεί να σπείρει τη διχόνοια. Οι ίδιες οι πολιτικές της Ε.Ε. είναι αυτές που έχουν οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς. Η δέσμευση μας είναι για μια συμμετοχική δημοκρατία, να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή και να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα». Επισήμανε επίσης πως η Ευρώπη βρίσκεται πίσω από τους περιβαλλοντικούς της στόχους, ενώ για την οικονομία ανάφερε πως έχουμε φτάσει στο σημείο «να έχουμε σοσιαλισμό για τους πλούσιους και καπιταλισμό για τους φτωχούς».

Σε ερώτηση των “Χ.ν.” για το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν πέρυσι βουλευτής με τη ΝΔ και ο ίδιος κατεβαίνει υποψήφιος με άλλο κόμμα ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι « μεγάλωσα σε μια δημοκρατική οικογένεια που πάντα υπήρχε η ελευθερία της αντίθετης άποψης. Το μήνυμα του πατέρα μου όταν του ανακοίνωσα την επιθυμία να κατέβω ήταν “παιδί μου πήγαινε μπροστά”».

Αναφορικά με το ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί για πολλούς εφαλτήριο για πλουτισμό και πολιτική καριέρα, με αποκορύφωμα τις μετεγγραφές μεταξύ κομμάτων ο υποψήφιος τόνισε πως «ο στόχος για τους νέους πρέπει να είναι το επάγγελμα τους, η επιστήμη, το λειτούργημα τους. Η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει κίνητρα αφιλοκερδή. Έχω το λειτούργημα μου, την επιστήμη μου που την αγαπώ ιδιαίτερα και δεν πρόκειται να εγκαταλείψω». Σοσιαλισμός για τους πλούσους και καπιταλισμό για τους φτωχούς

Στο χαιρετισμό της, η συντονίστρια του κόμματος κ. Μ. Χίνου επισήμανε πως παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση στην εγγραφή νέων μελών και στα Χανιά και στάθηκε στην υποψηφιότητα του Β. Κασσελάκη σημειώνοντας πως «είναι αυτό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το άνοιγμα σε οποιοδήποτε άνθρωπο θέλει και αναγνωρίζει τις αξίες της αριστεράς και μιας κοινωνίας που θέλει να έχει μέλλον.»

Το μήνυμα του βουλευτή Π. Πολάκη διάβασε η Ε. Γιακουμάκη. Σε αυτό γίνονταν λόγος για «κλίμα ανατροπής σε όλη τη χώρα που έχει αρχίσει να φαίνεται και δημοσκοπικά». Υπογράμμισε επίσης πως στις ευρωεκλογές πρέπει η ακροδεξιά να απομονωθεί και η κυβέρνηση της χώρας «να πάρει το μήνυμα πως δεν πάει άλλο η κατάσταση με την υγεία, την παιδεία, το κράτος δικαίου, τη ρεμούλα, την ακρίβεια, την αφόρητη αλαζονεία και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και των εκλεκτών».

Για τη νεολαία ο αναπληρωτής συντονιστικής Μιχάλης Λιονάκης εξέφρασε «την αγωνία και την αφοσίωση όλων μας μπροστά στο μεγάλο στόχο των ευρωεκλογών. Δείχνει την ανησυχία και τις προσδοκίες μας για το μέλλον αυτού του τόπου»!

Η προκριματική διαδικασία θα διεξαχθεί την Κυριακή:

• Στην Κίσαμο από τις 10-7 στο χώρο του Δημαρχείου.

• Στο Μάλεμε στο Πολιτιστικό κέντρο από τις 12-7.

• Στο Σέλινο στο δημοτικό κατάστημα Καντάνου 12-7.

• Αποκόρωνα στο δημαρχείο στις Βρύσσες 12-7.

• Στα Σφακιά στο Πνευματικό Κέντρο 12-7.

• Στην πόλη των Χανίων στα γραφεία στην οδό Νεάρχου και στην οδό Κυδωνίας 192 10-7.

• Στο Ακρωτήρι στο δημ. Κατάστημα από 10-7.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα