Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Πρόγραμμα οδικής ασφάλειας την Παρασκευή στα Χανιά

Ενα δεκαήμερο πρόγραμμα προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, ξεκινάει την Παρασκευή από τα Χανιά στο πλαίσιο του Ράλλυ Ακρόπολις και για τον λόγο αυτό παραχωρήθηκε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων.
Αρχικά ο αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης είπε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που τα Χανιά αναλαμβάνουν να διοργανώσουν την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο παραδοσιακά ξεκινάει με την παρουσία κλασικών οχημάτων.
“Από τις 9 έως τις 11 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς οι Χανιώτες μπορούν να θαυμάσουν ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και βέβαια από την Κρήτη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και μία δίωρη ομιλία από διάφορους ομιλητές για την ασφαλή οδήγηση και στη συνέχεια τα οχήματα θα μεταβούν στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια στο Ηράκλειο”
Η εκδήλωση είναι σε συνεργασία με το υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ ενώ ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αγοράς θα προσφέρει κέρασμα.
Το μείζων ζήτημα της οδικής ασφάλειας θα τονίσει με την συμμετοχή της η ΕΛ.ΑΣ. όπως τόνισε η αστυνόμος Μάρθα Κίτσιου υποδιοικητής της Τροχαίας Χανίων.
Οπως είπε: “Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η οδική ασφάλεια αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και θα πρέπει όλοι οι φορείς σε εθνικό επίπεδο να δίνουμε έρεισμα και κίνητρο τόσο σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερους να βοηθούν το δικό μας έργο στην εκπαίδευση και την Παιδεία της οδικής συμπεριφοράς. Προσφέροντας την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν την γρήγορη και ασφαλή οδήγηση και να το μετουσιώνουν αυτό στην καθημερινή τους ζωή.
Για τον λόγο αυτό θα συνεισφέρουμε και με μία δική μας ομιλία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όπως και οι πολίτες των Χανίων”
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης Βαγγέλης Κακούρης εξέφρασε και αυτός την χαρά του που ο Σύλλογος συμμετέχει την Παρασκευή στην εκκίνηση του ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Ο ΣΙΠΑΚ θα συμμετέχει με 11 αυτοκίνητα ενώ θα υπάρχουν και άλλα 20 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης κλασικές μοτοσικλέτες από Αθήνα και Χανιά. “Θα είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση.
Τέλος ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων Ανδρέας Ξυνίδης αναφέρθηκε στην παρουσία 7 μηχανών από τα Χανιά και άλλων 10 από την Αθήνα στην εκδήλωση της Παρασκευής. “Συμμετέχουμε και εμείς στην εκδήλωση της Παρασκευής και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό” κατέληξε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα