Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Προχωρά η συγχώνευση Παγκρήτιας με Τράπεζα Χανίων

» Απάντηση σε κακόβουλα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας και η Διοίκησή της προωθεί αποτελεσματικά την επιτυχή ολοκλήρωσή της. Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, όπου επισημαίνεται ότι η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρεί στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης και επέκτασής της με συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων δικτύων, όπως είναι η Τράπεζα Χανίων και το δίκτυο στην Ελλάδα της HSBC. «Αυτή ακριβώς η στρατηγική ενδυνάμωσης της Παγκρήτιας Τράπεζας εξωθεί τους πολέμιους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε δυσφημητικά και ανυπόστατα σχόλια» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση όπου διευκρινίζεται ότι: «Η Τράπεζα της Ελλάδος ουδέποτε προέβαλε αντιρρήσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, αντιθέτως την αντιμετωπίζει απολύτως θετικά και παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία υλοποίησής της.
Γι’ αυτούς τους λόγους το επενδυτικό κοινό δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ανυπόστατα και κακόβουλα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου και τα οποία εξυπηρετούν αθέμιτους σκοπούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκρήτια Τράπεζα καλεί το επενδυτικό κοινό να «ενημερώνεται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις επίσημες ανακοινώσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και το εγκεκριμένο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Τράπεζας με ανακοίνωση του εκφράζει την σύμπλευση του με την έναρξη της διαδικασίας Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζάς, την οποία χαρακτηρίζει «μια διαδικασία ιδιαιτέρως σημαντική και επιβεβλημένη για την συνέχιση της πορείας της Τράπεζάς καθώς και για την υλοποίηση των επενδυτικών και αναπτυξιακών μας στόχων θα δηλώσει και έμπρακτα την παρουσία του συμμετέχοντας σε αυτή».
Πέραν της συμμετοχής του σαν Σωματείο στην ΑΜΚ, οι εργαζόμενοι δηλώνουν για μια ακόμη φορά πως «θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της επιτυχούς ολοκλήρωσής της, καλούμε τους επενδυτές να αξιολογήσουν την Τράπεζα, να λάβουν υπόψη όλα όσα μέχρι σήμερα έχουμε σαν Τράπεζα προσφέρει στην Τοπική μας Οικονομία, την τεκμηριωμένη αναπτυξιακή μας πορεία και σχεδιασμό, και να λάβουν μέρος στην ΑΜΚ επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η αυτή η Τράπεζα στήριξε αλλά και στηρίχθηκε από την Κρήτη και όχι μόνο».
Παράλληλα οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωση τους, επιθυμούν να καταστήσουν σαφές προς όλους ότι «θα μας βρει απέναντι κάθε υποψία ακόμη παρεμπόδισης της πορείας της Τράπεζας.
Η ΑΜΚ που έλαβε όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις και αποτέλεσε προϊόν σχεδίων που κατατέθηκαν, μελετήθηκαν, εξετάσθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και προφανώς το ύψος της αύξησης και αυτό αξιολογήθηκε και κρίθηκε ικανό να καλύψει τις ανάγκες μας.
Ενόψει λοιπόν αυτής της σημαντικής περιόδου για την Τράπεζά μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, μιας περιόδου που θα κρίνει και την πορεία των αναπτυξιακών μας σχεδίων και συνεπώς μεταξύ άλλων και των θέσεων εργασίας μας που για εμάς αποτελεί και θα αποτελέσει κόκκινη γραμμή, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην ΑΜΚ, δηλαδή την Διοίκηση της Τράπεζας, τους Θεσμικούς Φορείς της Πολιτείας και τους Επενδυτές, να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και μόνο, αποφεύγοντας κάθε άλλη ενέργεια που πιθανόν να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτό το εγχείρημα.Η εμπειρία, οι συνθήκες αλλά και η σοβαρότητα αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να δημιουργεί συνθήκες αρνητικού κλίματος στην ΑΜΚ που έχει μόλις ξεκινήσει».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα