Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πριν το Πάσχα «ανοίγει» η κάρτα του αγρότη

Η αναμονή των αγροτών για την ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη φτάνει στο τέλος της, με τις τελικές διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ ανθρώπων του υπουργείου και εκπροσώπων των τραπεζών για τη συζήτηση των τελευταίων λεπτομερειών πριν την ενεργοποίηση της κάρτας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επίσης έχει διαβεβαιώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι είναι έτοιμος να παράσχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη για τον Ιούνιο, ωστόσο, σε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023 λόγω καθυστέρησης με τα «Οικολογικά Σχήματα».

Τι είναι η κάρτα του αγρότη

Η Κάρτα του Αγρότη παρέχει στους αγρότες τη δυνατότητα άντλησης προκαταβολής επί των επιδοτήσεών τους, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν άμεσα τις παραγωγικές τους ανάγκες. Αυτό περιλαμβάνει καλλιεργητικά έξοδα όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα και άλλα.

Αναμένεται ότι η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη θα επιτρέψει στους αγρότες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της γεωργικής παραγωγής και θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του αγροτικού τομέα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα