Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρεμιέρα για τα “Κρητικόπουλα”

Η παρουσίαση  του πρώτου τεύχους του παγκρήτιου περιοδικού “Τα Κρητικόπουλα” έγινε χθες στο πλαίσιο της εσπερίδας, που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο ο σύλλογος νεανικής δημοσιογραφίας “Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης”.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκινά μετά από 84 ολόκληρα χρόνια, ουσιαστικά μια επανέκδοση ενός παγκρήτιου περιοδικού που λεγόταν τότε “Το Κρητικόπολο” και είχε εκδοθεί τη σχολική περίοδο 1935-36.
«Είναι ένα επίτευγμα το οποίο χρειάστηκε έξι χρόνια για να γίνει», επεσήμανε μιλώντας στα “Χ.ν.”, ο πρόεδρος του συλλόγου νεανικής δημοσιογραφίας, Γιώργος Δασκαλάκης. «Προφανώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να δείξουν σε δεύτερο επίπεδο τις δουλειές τους. Οταν βγάζουν μία εφημεριδούλα, περιορίζεται στο σχολείο ή την τοπική κοινωνία. Εμείς, τους δίνουμε την δυνατότητα ν’ αποκτήσουν ένα παγκρήτιο βήμα και να δουν τις εργασίες τους δημοσιευμένες ή τα εξώφυλλα των εργασιών τους μαζί με τα όλα τα παιδιά της Κρήτης, οπότε από αυτή την άποψη είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι», σημείωσε ο κ. Δασκαλάκης.
Ο δάσκαλος και ιστορικός ερευνητής, Γιώργος Πιτσιτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι το περιοδικό επανέρχεται μετά από ένα σχεδόν αιώνα, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια ως μια ευχάριστη έκπληξη που περίμενε τους μαθητές και η οποία τους γνωστοποιήθηκε στο περιθώριο του 5ου παγκρήτιου διαγωνισμού δημοσιογραφικών δεξιοτήτων.
«Από το Κρητικόπουλο στα Κρητικόπουλα», τόνισε ο κ. Πιτσιτάκης. «”Τα Κρητικόπουλα” είναι μία έκπληξη που επιφυλάσσαμε στα παιδιά, καθώς επανεκδίδεται μετά από 83 χρόνια. Τότε το περιοδικό ήταν “Το Κρητικόπουλο”, το οποίο είχε βγει το Νοέμβρη του 1935. Είναι ένα δώρο του συλλόγου νεανικής δημοσιογραφίας όπου εκεί θα παρουσιάζονται οι εργασίες των παιδιών όλης της Κρήτης», κατέληξε ο κ. Πιτσιτάκης.
Η εσπερίδα που έγινε σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τη συνεργασία του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών και την Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Χανίων, περιλάμβανε ακόμη σύντομους χαιρετισμούς και παρουσίαση των εντύπων από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα