Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Πράξη προσφοράς στον “Συνάνθρωπο” από μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων

Έφτιαξαν και συγκέντρωσαν είδη δώρων, στολίδια έκαναν παζάρι και τα πούλησαν και συγκέντρωσαν ένα πολύ σεβαστό ποσό το οποίο έδωσαν και επίσημα χθες στο σύλλογο “Συνάνθρωπος” προκειμένου να αγοραστούν τεχνητά μέλη για δύο άνδρες που ακρωτηριάστηκαν μετά από τροχαία ατυχήματα!

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Θ. Ψαράκης δίνει τα χρήματα στον κ. Π. Ξενάκη και στην κα Ι. Κορτσαλιουδάκη από τον Σύλλογο “Συνάνθρωπος” παρουσία εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων (Δαίδαλος) που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια έλαβαν χθες το μεσημέρι τιμητικούς επαίνους από το “Συνάνθρωπο” και πολλά συγχαρητήρια από τους εκπαιδευτικούς τους που τους ενέπνευσαν στην προσπάθεια τους αυτή.
Η Ειρήνη Ελληνάκη μαθήτρια που συνέβαλλε στην όλη προσπάθεια τόνισε μιλώντας στα “Χ.ν.” πως «είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην όλη προσπάθεια. Το ότι δύο συνάνθρωποι μας έχασαν τα μέλη τους σε τροχαία μας έχει επηρεάσει. Εγώ προσωπικά από τότε που το έμαθα είμαι πιο προσεκτική σε όλα».
«Τα παιδιά συμμετείχαμε με μεγάλη όρεξη γιατί βοηθήσαμε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη και ελπίζουμε ότι συμβάλλαμε να πάρουν τεχνητά μέλη » δήλωσε η Νάνσυ Ιμπραϊμ, ενώ η Κωνσταντίνα Γλεντουσάκη υπογράμμισε ότι «ήταν μια δράση πολύ χρήσιμη για όλους μας και μάθαμε και για τον “Συνάνθρωπο” και πόσο σημαντική είναι η προσφορά του».
Ο Δημήτρης Ράντεφ μας είπε πως «συμμετείχε στο παζάρι και ήθελα να βοηθήσω. Με αυτά που έμαθα για τα δύο παιδιά αποφεύγω να οδηγήσω μηχανάκι ή όταν το παίρνω πηγαίνω αργά και φορά κράνος.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευθύμης Σιόλος. «Συμμετείχαμε πάρα πολλά παιδιά, ευαισθητοποιηθήκαμε όλοι να βοηθήσουμε. Θέλαμε να βοηθήσομε το “Συνάνθρωπο” και τον “Ορίζοντα” που είναι γνωστά σωματεία για την προσφορά τους. Ελπίζω να βοηθήσαμε αρκετά!» τόνισε.

Ο “ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Για το σύλλογο “Συνάνθρωπος” ο κ. Πέτρος Ξενάκης δήλωσε τη χαρά του που «τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τα τιμάει αυτό. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ ενθαρρυντικό που η νέα γενιά εμφανίζεται πρόθυμη να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες. Για μας είναι πολύ σπουδαίο να στηρίζεται ο εθελοντισμός. Επειδή από μόνα τους τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα σε άλλα πράγματα έχει μεγάλη σημασία οι εκπαιδευτικοί να τους δώσουν το ερέθισμα και την ιδέα, όπως έγινε στο 2ο ΕΠΑΛ, και μετά οι εθελοντικές ομάδες μπορούμε να το πάμε παραπέρα».
Ο “Συνάνθρωπος” δραστηριοποιείται δυναμικά την τελευταία 10ετία στην τοπική κοινωνία των Χανίων και αυτήν την εποχή έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του για τη δημιουργία του πάρκου συνύπαρξης στις Στέρνες Ακρωτηρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα