Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πράσινο φως για νέα λατομεία από την Περιφέρεια Κρήτης

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εισήγηση για την έκφραση γνώμης αναφορικά με τον καθορισμό νέων λατομικών περιοχών στον νομό Χανίων ή επέκταση των υφιστάμενων.

Υπέρ της εισήγησης του Νίκου Καλογερή ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ αντίθετα “λευκό” ψήφισε η παράταξη του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη επισημαίνοντας ασάφειες και προβλήματα στην εισήγηση. Κατά ψήφισαν η “Λαική Συσπείρωση” και η παράταξη του Μιχάλη Κριτσωτάκη τονίζοντας την αντίθεση τους με το πολιτικό πλαίσιο της εισήγησης, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη της “Ανυπόταχτης Κρήτης” γιατί όπως είπαν δεν υπήρξε σαφή χωροθέτηση των λατομικών ζωνών.
Αντίθετα όλες οι παρατάξεις ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της μελέτης σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με τις παρατάξεις της αριστεράς να επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα το έργο να “καρκινοβατεί” εδώ και μια 20ετία.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΟΡΩΝΗ
Εν τω μεταξύ, σύσκεψη με θέμα το έργο «Αποκατάσταση Εκβολής Ποταμού Μορώνη» πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή.
Όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Χανίων, κ. Γιώργος Ξανθουδάκης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, καθώς και στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της ΔΕΥΑΧ, του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και της WWF Ελλάς.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Δήμο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο όσον αφορά στο αντικείμενο και την ωριμότητα της μελέτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα