Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Πλατανιάς: Που θα παρκάρουν τα λεωφορεία;

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες η τουριστική σεζόν και θα παρουσιαστεί άλλο ένα “αιώνιο” ζήτημα στον Πλατανιά: Η στάση των τουριστικών λεωφορείων προκειμένου να αποβιβάσουν τους επισκέπτες τους!

Δυστυχώς, ελάχιστα ξενοδοχεία διαθέτουν ή έχουν αφήσει τον αναγκαίο χώρο για να σταματήσουν τα λεωφορεία και έτσι καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε μια εικόνα· το λεωφορείο να έχει καταλάβει το ένα ρεύμα, άνθρωποι με βαλίτσες να προσπαθούν να αποβιβαστούν ή να επιβιβαστούν, να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν τις αποσκευές τους… Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, ενώ και η εικόνα που δίνεται δεν είναι η καλύτερη!

Ετσι όπως είναι κτισμένος και δομημένος ο Πλατανιάς, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν χώροι στάσης και μια πρόχειρη λύση που εφαρμόζονταν από τον Δήμο ήταν η οριοθέτηση 4-5 σημείων πάνω στην παλιά εθνική οδό, όπου τα λεωφορεία θα μπορούν να σταθμεύουν για λίγο μέχρι να γίνει η αποβίβαση-επιβίβαση.

Οπως μαθαίνουμε κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος από τον Δήμο, που μεταξύ άλλων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του αναζητεί λύσεις στο ζήτημα του κυκλοφοριακού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα