Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Πόσιμο νερό στα Μεγάλα Χωράφια

Η έναρξη της μελέτης για την σύνδεση της περιοχής της Απτέρας στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ ανακοινώθηκε χθες, μετά από σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός αγωγού μήκους επτά χιλιομέτρων που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές των Μυλωνιανών προς την περιοχή, λύνοντας το πρόβλημα της υποβαθμισμένης ποιότητας του πόσιμου νερού. Σημειώνεται ότι έως τώρα η υδροδότηση του χωριού γίνεται με νερό από το Καλάμι, το οποίο φτάνει στην περιοχή με δεξαμενές και αντλίες.
«Ουσιαστικά στην περιοχή πόσιμο νερό δεν υπάρχει. Η κατάσταση του δικτύου είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη με αποτέλεσμα το νερό να είναι κακής ποιότητας» τόνισε μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και προσέθεσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την εκκίνηση των μελετών για το καινούριο έργο. Σχεδιάζουμε το πέρασμα του νέου αγωγού να γίνει στο διάζωμα της εθνικής οδού. Είμαι αισιόδοξος ότι το επόμενο εξάμηνο θα έχουμε την ωρίμανση της μελέτης και θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΟΑΚ που έχουν αυξημένη αρμοδιότητα στο κομμάτι της εθνικής οδού».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, έκανε λόγο «ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης. Όπως είπε το κόστος του έργου θα φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΧ.
Για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που ικανοποιείται μετά από δεκαετίες, έκανε λόγο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απτέρων, Παναγιώτης Μαρινάκης.

 

Ξεκινά η αποκατάσταση των κατολισθήσεων
Να είναι έτοιμη η ΔΕΥΑΧ, ώστε το οδόστρωμα να σκαφτεί μία φορά, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, Όπως έκανε γνωστό, τώρα προχωρά το έργο της αποκατάστασης των κατολισθήσεων, το οποίο θα γίνει με την διαδικασία του επείγοντος και αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα μέσα στο χειμώνα. Παράλληλα, όπως είπε, «βγαίνει μια εργολαβία οδικής ασφαλείας και εκτιμούμε πως αν είναι έτοιμη η ΔΕΥΑΧ θα μπορεί να μπει στο παράθυρο για να μην ξανασκάβουμε τον δρόμο. Να συντονιστούμε μεταξύ μας και να είμαστε συνεπείς».
Η συνολική παρέμβαση για τις κατολισθήσεις και την οδική ασφάλεια, θα φτάσει τα 15 εκ. ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα