Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Πώς να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ – Όλοι οι τρόποι

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα νοικοκυριά, τα οποία καλούνται πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Η αρχή γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ στο τέλος του μήνα και ακολουθεί ο φόρος εισοδήματος για όσους λάβουν χρεωστικό σημείωμα στις 31 Ιουλίου.  Όπως μεταδίδει το capital.gr,  η νομοθεσία πάντως, παρέχει τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να είναι συνεπείς να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών ή να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα και να πληρώσουν σε άτοκες δόσεις τον ΕΝΦΙΑ.

Πώς θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ
– Σε 10 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Pause
Unmute
Remaining Time -1:26
Fullscreen
– Πληρωμή με κάρτα. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ με την πιστωτική κάρτα. Ο φορολογούμενος θα πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις.

– Πάγια ρύθμιση. Η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο φτάνει στο 5,87% για τις 24 δόσεις. Για την ένταξη στη ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του εκκαθαριστικού. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος Τaxisnet, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή και συμπλήρωση της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης, ο οφειλέτης υποχρεούται να συμπληρώνει τα σχετικά πεδία που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή του. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματική εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορεί να επιλέξει την άντληση των στοιχείων αυτών από τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις Ε9

– Οσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος, το ποσό που έχουν λαμβάνειν θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ.

Πού θα βρούμε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το 2023 θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο myAADE και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

*Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.

*Κάνετε κλικ στο παράθυρο “Εφαρμογές”.

*Κάνετε κλικ στην επιλογή “Δημοφιλείς Εφαρμογές”.

*Κάνετε κλικ στη “Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ”.

*Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα