Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Πώς να χωρέσεις ένα ελέφαντα σε ένα… οτομπιάνκι;

Χωράει ένας ελέφαντας σε… οτομπιάνκι; To “Wonder of the seas” (το πιο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο) στο Ενετικό λιμάνι; Μπορείς να προσφέρεις ένα ολοκληρωμένο, πλήρες, γεύμα σε ένα γάμο 500 ατόμων έχοντας μόνο ισάριθμα κρουασάν;

Αν η απάντηση στα πιο πάνω, ρητορικά ερωτήματα, είναι «ναι» τότε πιθανόν και οι σχεδιασμοί του Δήμου Χανίων για να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπλάσεις από τα 20 εκατομμύρια που θα λάβει από τα “Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης” που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Κρήτης, να έχουν αντίκρισμα. Πλακόστρωση λιμανιού, αναπλάσεις ανατολικού αναχώματος, επιπρομαχώνα Mocenigo, ακτής Κανάρη και Κουμ Καπί, σύνδεση Αγ. Κυριακής – Αγ. Αποστόλων, χωρίς να υπολογίσουμε τα έργα της αποκατάστασης των Νεωρίων ή του Ιταλικού Στρατώνα που αναμένεται να έχουν τεράστιους προϋπολογισμούς και θα αναζητηθούν πόροι από αλλού… Αυτό φυσικά το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς στον Δήμο Χανίων και ελπίζουν σε επιπλέον χρηματοδοτήσεις προσδοκώντας στο “καλό χέρι” της Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του Στ. Αρναουτάκη, κάτι που ειπώθηκε ανοικτά στη χθεσινή σύσκεψη προετοιμασίας στα Χανιά.

Ιδού λοιπόν “πεδίον δόξας λαμπρόν” και για την Περιφέρεια και για τον Δήμο να αποδείξουν ότι… μπορούν!

Και μπορεί Δήμος και Περιφέρεια να καλλιεργούν μεγάλες προσδοκίες αλλά για να προχωρήσει το οτιδήποτε από τα παραπάνω θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά. Αν υπολογίσουμε μάλιστα ότι θα απαιτηθεί μία διετία τουλάχιστον για να ανοίξει το πρόγραμμα και να μπορούν να γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις -αν μέχρι τότε έχουν “ωριμάσει” και οι σχετικές μελέτες- πρακτικά σημαίνει… καλή προεκλογική περίοδο το 2023!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες