Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Porsche 718 Boxster και 718 Cayman 2016 (vid)

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι οι ανανεωμένες Boxster και Cayman οι οποίες και θα παρουσιαστούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα προσθέσουν στην ονομασία τους τα διακριτικά 718 παραπέμποντας στην αρχετυπική 718 του 1957 η οποία είχε νικήσει στον 24ωρο αγώνα αντοχής στο LeMans «φορώντας» τετρακύλινδρο κινητήρα.

Όπως λοιπόν υποδηλώνει η αριθμητική προσθήκη στην ονομασία τους, οι δύο «μικρές» της Porsche επιφυλάσσουν και μια ακόμα σημαντικότερη αλλαγή καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γερμανική φίρμα, οι ανανεωμένες εκδοχές τους θα εξοπλίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία των μοντέλων με υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους «επίπεδους» κινητήρες βενζίνης.

Οι νέοι κινητήρες θα αποτελούν, φυσικά, προϊόν εξέλιξης της Porsche, προσφέροντας ισχύ αντάξια του ονόματος της φίρμας και των μοντέλων αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, οι turbo τετρακύλινδροι κινητήρες αναμένεται να έχουν κυβισμό 2,0-2,5 λίτρων ξεκινώντας από τους 240 ίππους και φτάνοντας έως τους 370 ίππους στις κορυφαίες GTS εκδόσεις.

 
Πηγή: auto.in.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες