Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Πορεία σε ναρκοπέδιο

Μας κυνηγάει ο ιός και τον κυνηγάμε κι εμείς. Μία είμαστε μπροστά από τα γεγονότα, την επόμενη στιγμή ακολουθούμε τα γεγονότα.

Το Σαββατοκύριακο προέκυψε το αλαλούμ με τους εμπόρους του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης.

«Άνοιξε – κλείσε» κυριολεκτικά, αφού η απόφαση άλλαξε μέσα σε δύο ημέρες.

Ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή υπερίσχυσε σε αυτές τις περιοχές, του κέρδους.

Δεν ξέρω αν έτσι απομειώνεται η αξία των αποφάσεων, το μόνο που καταλαβαίνω πολιτικά είναι ότι πρέπει να διευκρινιστεί ότι η επιτροπή των ειδικών εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Όταν αυτό το διευκρινίσει η κυβέρνηση, δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα.

Όταν ένα φονικό φαινόμενο εξελίσσεται δυναμικά προφανέστατα και υπό το βάρος των γεγονότων, μπορείς να αλλάξεις την απόφασή σου.

Αυτό βέβαια προκαλεί δικαιολογημένη αναστάτωση και δυσφορία, διότι οι έμποροι είχαν προετοιμαστεί, αλλά στο τέλος στις ταινίες κερδίζουν πάντα οι καλοί.

Βλέπετε ότι όσο περνά ο καιρός και λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τόσο περιπλέκεται το πράγμα.

Είναι η κόπωση, η αμφισβήτηση, η πορεία σε ένα ναρκοπέδιο χωρίς ναρκαλιευτές.

2 Comments

  1. Κύριε,
    γιατί διστάζετε να ονομάσετε αυτούς που προκάλεσαν το “αλαλούμ με τους εμπόρους του λιανεμπορίου”; Οι έμποροι το προκάλεσαν ή μήπως ήρθε ουρανοκατέβατο;
    γιατί αποφεύγετε να πείτε ποιος είναι υπεύθυνος για το “άνοιξε – κλείσε”; Μήπως φταίει ο αέρας που τις τελευταίες ημέρες έχει δυναμώσει;

    Τα σχόλιά σας σε μόνιμη βάση χαρακτηρίζονται από προκατάληψη και μονομέρεια. Νομίζετε πως οι αναγνώστες δεν το βλέπουν; Κρίμα, γιατί αλλοιώνετε την αντικειμενικότητα που χαρακτηρίζει την εφημερίδα που σας φιλοξενεί.

  2. Τώρα διαπιστώσατε ότι πρόκειται για ναρκοπέδιο; Και ότι δεν υπάρχουν ναρκαλιευτές; Δηλαδή υπάρχουν (κυβέρνηση), αλλά αντί να μαζεύουν τις νάρκες, ζητούν από εμάς να μην τις πατάμε. Και ο Θεός βοηθός. Αυτοί τα έχουν κάμει όλα τέλεια…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες